Куп Кораћа: Дерби Звезде и Партизана за први трофеј у сезони

НИШ: Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас од 21 сат играће у финалу Купа Радивоја Кораћа у нишком Чаиру.
s
Фото: Youtube Printscreen

Вечити дерби одлучиће ко ће у Београд понети Жућкову левицу, Звезда ће бранити трофеј, док се Партизан после годину дана нашао у финалу националног купа.

На путу до финала изабранци Дејана Радоњића савладали су Раднички из Крагујевца (103:59), да би у полуфиналу били бољи од Меге (72:53).

На другој страни, екипа Жељка Обрадовића играла је прво против Борца из Земуна (101:48), а у полуфиналу је након драматичне завршници победила ФМП (92:89).

Биће ово други овосезонски сусрет вечитих ривала, а у првом мечу славили су црвено-бели.

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић нада се да ће Куп остати у власништву екипе са Малог Калемегдана.

"Да, то је оно за шта смо играли и што смо прижељкивали. Одиграли смо добру утакмицу у полуфиналу, имамћемо цео дан да се припремимо за финале. Најбитније је да смо одрадили посао и да смо ушли у финале. Сва пажња је сада усмерена ка тој утакмици. Имаћемо тренинг и припремићемо се за противника у финалу и даћемо све од себе да освојимо први трофеј у сезони", рекао је Добрић.

Његов саиграч Лука Митровић такође најављује борбу за трофеј.

"Прошли смо два корака и стигли до финала. Не заустављамо се ту јер знамо који нам је циљ био пре доласка овде. Имамо мало времена за одмор, ујутру ћемо спремити меч и пробаћемо да што спремнији и мотивисанији уђемо у финале. Одбрана је кључна. Наравно, агресивност и енергија, нека тренутна мотивација. Један меч, финале, дерби, ситнице ће одлучивати", поручио је Митровић.

У претходна три издања турнира када је домаћин био нишки "Чаир", Партизан је подизао трофеј, а кошаркаш Матијас Лесор верује да и вечерас може тако да буде.

"Није било драматично против ФМП-а, јер смо изборили победу и пласирали се у финале. То је оно што се памти. Биће другачија утакмица у финалу, али морамо боље да скачемо и боље да играмо у одбрани. Биће борба 40 минута", рекао је Лесор.

Кевин Пантер истакао је да оба тима имају своје шансе у вечерашњем дербију.

"Чека нас борба за први трофеј у години и велика шанса за оба тима. Радили смо напорно за ово", поручио је Пантер.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести