Куп Радивоја Кораћа: ФМП-а у полуфиналу

НИШ: Кошаркаши ФМП-а пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су вечерас у четврфиналу завршног турнира у Нишу победили чачански Борац 88:77.
kosarka kos
Фото: Tanjug / ilustracija

У дуелу два абалигаша, ФМП се боље снашао и изборио пласман у полуфинале, где ће му ривал бити бољи из последњег четвртфинала у ком се вечерас од 21 састају Партизан и Борац Земун.

Најефикаснији у победничком тиму био је Данило Тасић са 19 поена и осам скокова, Никола Шарановић додао је 12 уз осам ухваћених лопти, док су Ранко Симовић и Алекса Степановић постигли по 10 кошева.

У екипи Борца истакао се Марко Пецарски са 18 поена и седам скокова, док је Радован Ђоковић стао на 12 кошева.

Раније су се у полуфинале пласирали кошаракши Црвене звезде и Меге, који ће састати сутра од 17 сати.

Друго полуфинале игра се сутра од 21 сат.

Стефановић: Ово је можда највећа победа од почетка сезоне

Тренер кошаркаса ФМП-а Ненад Стефановић честитао је свом тиму на пласману у полуфинале Купа Радивоја Кораћа.

"Морам да честитам мојим играчима. Стварно, ситуација у којој смо ми последњих десет дана је катастрофална. Ми смо на дан пута имали седам и по здравих играча на тренингу, нисмо знали у ком саставу идемо. Радоњић је добио температуру. Корона, јесте - није, не знам ни сам шта је. Много повређених играча, два момка су примила инфузију да би дошла овде. Ово нам је можда највећа победа од почетка сезоне", рекао је Стефановић на конференцији после меча.

Заиста сам поносан на момке, додао је.

"У каквом смо стању, без тренинга десет дана. Већ дуго смо у серији пораза, иако играмо добро. Волео бих превасходно да се мало стави фокус и на наше младе играче, не само на НБА проспекте, јер он не играју за репрезентацију Србије. Никола Манојловић, 2002. годиште, играо је сада 18 минута, Никола Шарановић 2003. годиште исто тако… Волео бих да се прича о њима. Павићевић је 2001. Вујичић 2002, сада је једном ногом дошао, примио је ињекцију да би играо. Волео бих да се обрати пажња и на њих", истакао је Стефановић.

ФМП ће у полуфинау играти са бољим из дуела Партизан - Земун Борац, а очекује се да ривал буду београдски црно-бели.

"Пробаћемо да се одморимо, видећемо какво је здравствено стање ујутру на тренингу. Сада смо на загревању видели ко може да игра. Волео бих да се боримо, да будемо као до сада што смо били и ја цу бити задовољан. Играли смо два пута са њима, знамо ко су и шта су, биће пуна хала њихових навијаца, али и на то смо спремни јер смо играли у Пиониру против њих. Не можемо нешто посебно да спремимо за 24 часа. На обе утакмице је било и добрих и лоших ствари. Пробаћемо да минимум тих њихових мана искористимо", закључио је Стефановић.

Кошаркаш Пантера Никола Манојловић честитао је Борцу на фер и коректној игри.

"Код нас је дошло до пада у последња три минуга, мислим да смо и неке глупе одлуке доносили, било је и доста изгубљених лопти у тим тренуцима. Ушли смо јако мотивисани, јер смо имали серију пораза у АБА лиги. Дошли смо овде без нашег капитена Марка Радоњића. На нама младима је да покушамо сада да искористимо шансу. Надам се да цемо у полуфиналу играти против Партизана да бисмо могли да им се реванширамо за пораз од пре пар дана у АБА лиги", поручио је Манојловић.

Тренер кошаркаша Борца Марко Мариновић каже да је очекивао више од свог тима на овом мечу.

"Апсолутно заслужена победа ФМП, контролисали су утакмицу од прве секунде. Нисмо успели да се адаптирамо на честе промене одбране. Опет се видело да нам фали организација напада, сваки пут када смо имали организован напад имали смо прилику да се вратимо. Али, то је било далеко. Мало се осећамо разочарано, имали смо већа очекивања од ове утакмице. Нисмо успели да одговоримо. Још једном бих честитао ФМП на одлицној утакмици, пожелео срећу у наставку Купа и сезоне", рекао је Мариновић.

Играч Борца Радован Ђоковић пожелео је срећу ФМП-у наставку такмичења.

"Немам много шта да кажем. Честитам ФМП на победи, од првог до последњег минута били су боља екипа. Желим им срећу у полуфиналу. Сада имамо паузу да се спремимо се за наставак АБА лиге", рекао је Ђоковић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести