Куп Србије: Стотка Шумадинцима, трофеј Војводини

Трофеј победника купа другог степена на територији Србије, припао је новосадској Војводини, која је у сјајном мечу у Крагујевцу декласирала домаћи Раднички.
КК Војводина/Црвено-бели награђени за одличну кошаркашку представу
Фото: КК Војводина/Црвено-бели награђени за одличну кошаркашку представу

Одлично су играли црвено – бели, донели пехар у Нови Сад, а обе екипе играће на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа који ће се ове године одржати у Новом Саду, заједно са екипама земунске Младости, те пет најбољих српских тимова – учесника АБА лиге. 

Након почетног вођства домаћих, црвено – бели су брзо ухватили прикључак.  У другом делу прве четвртине Војводина је стигла до седам поена вишка (12:19), али шут за три поена баш није хтео изабранике Мирослава Николића. Ипак, дефанзива је добро функционисала, а како је време одмицало, Крагујевчани су под притиском црвено – белих све више грешили, Војводина је играла са брзом транзицијом и контрама и повећавала предност. Она је досезала и до 15 поена (22:37), а на одмор Новосађани су отишли са одличних 14 поена вишка (37:51).

У трећој четвртини виђена је права рапсодија новосадског тима: брза, лака и ефикасна кошарка која противнику није дозволила да се види на терену. Из одличне одбране кретали су брзи, убитачни напади и(ли) осмишљене акције које су се често завршавале или отвореним шутевима са дистанце или лаким поенима под обручем. Из минута у минут расла је предност црвено-белих, која је достигла огромних 29 поена (48:77). Било је сасвим јасно да пехар стиже у Нови Сад.

У последњој деоници Новосађанима је остало да у опуштеној атмосфери приведу меч крају, али су и у том периоду показали маштовиту и ефикасну кошарку, те су се добрано реванширали домаћину за пораз у првенству.

РадничкиВојводина 72:103 (12:19, 25:32, 13:28, 22:24)

КРАГУЈЕВАЦ: Хала Језеро, играно без присуства гледалаца, судије: Милојевић, Живковић, Богојевић.

РАДНИЧКИ: Мединг 9, Димовски 4, Стевановић 16, Вељовић 8 (7 ас), С. Ђорђевић 12 (8 ск), Јовановић 2, Поповић, Недељковић 16, Глишовић 2, М. Ђорђевић 3.

ВОЈВОДИНА: Николић 8, Марић 10, Бјелица 5, Јововић 4, Савић 11, Беслаћ 25, Недељков 6, Гаћеша 15, Миротић 2, Ракићевић 8, Зарић 6, Љубичић 3 (8 ас).

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести