Куп Радивоја Кораћа: Звезда боља од ФМП-а у полуфиналу

Црвена звезда је оправдала улогу фаворита у дуелу са “млађим братом”, екипом ФМП-а и пласира се у финале Купа Радивоја Кораћа.
zvezda fmp, kss
Фото: Моменат с утакмице Звезде и ФМП-а, фото: КСС

Кључну, ипсоставиће се недостижну разлику црвено – бели су стекли у другој четвртини, када се просто невероватно распуцао Дилан Енис. Овај момак је у последњој секунди прве деонице био презизан изван линије 6,75, да би у наредној нанизао шест тројки из седам покушаја! Тада стечену предност ФМП до краја није успео да стигне. На крају, статистика за три поена браниоца  Купа била је импозантна: 17 погодака из 30 покушаја.

Боље је почела Звездина филијала, те је након тријке Симанића ФМП стекао шест поена вишка (5:11). Преокренула је Звезда, али је финиш прве четвртине припао ФМП-у, који је највише захваљујући расположеном Човићу поново повео. Лепу дефанзивну деоницу црвено – белих тројком уз звук сирене исправио је Енис, а то је био само увод у феноменалну шутерску серију Канађанина са српским пасошем. Одакле год да је бацао лопту, она је пролазила кроз обруч. Томе су делом неадекватном одбраном кумовали кошаркаши ФМП-а, али Енис је био незаустављив.. Након његове шесте тројке имала је Звезда 13 поена вишка (48:35) али је одлични Човић кумовао да се ова разлика пред одлазак на одмор смањи (51:44 на полувремену).

Фото: FoNet

Ипак, Човића нигде није било у другом полувремену, те је остао на 19 поена из првог дела игре. Стао је и Енис, тачније Алимпијевић га је смишљено чувао за данашње финале, али га је одменио Бјелица, који је лако излазио на крај са одбраном ФМП-а. Црвено – бели су констатно одржавали десетак поена вишка, а нада за “лименке” се појавила у последњој деоници када су успели да смање на пет поена мањка (75:70). Ипак, већ у наредном нападу тројку је погодиоФелсин, потом и Лазић, Звезда је вратила двоцифрену предност и више је није испуштала.

Д. Кнежић

Црвена звездаФМП 98:82  (27:28, 24:16, 22:17, 25:21)

НИШ: Хала “Чаир”, гледалаца: 4.500. Судије: Војиновић, Обркнежевић, Глишић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ 9, Дангубић, Давидовац 3, Лазић 13, Антић, Добрић, Фелдин 7 (5 ас, 5 ул), Рочести 14 (5 ас), Омић 8, Лесор 8, Енис 20, Бјелица 16.

ФМП: Лазаревић, Човић 19 (5 ас, 8 ил), Ускоковић, Јеремић, Апић 21,  Ненадић 12 (5 ас), Раданов 7, Бурсаћ, Радовановић, Шешлија, Симанић 14, Оyо 9 (6 ск).

Алимпијевић о повреди Лазаревића: То је ружна ствар...

Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да су његови кошаркаши у утакмици са ФМП-ом сачували енергију за финале.

"Сачували смо енергију за финале. Осим прве четвртине, све остало је било довољно добро", рекао је Алимпијевић после утакмице у Нишу.

Звезда се пласирала у финале Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа, пошто је резултатом 98:82 победила ФМП.

Фото: Dušan Alimpijević, foto: FoNet (Aleksandar Barda)

Утакмицу је, између осталог, обележила и повреда Звездиног кошаркаша који је на позајмици у ФМП-у Стефана Лазаревића. 
"То је ружна ствар. Стефан је једно дивно створење, момак који се феноменално понаша. Али, то је нажалост саставни део спорта. Такав играч треба Звезди и надам се да ће се из повреде вратити још јачи", рекао је тренер Звезде. 

Он је казао да је планирано да Перо Антић игра у финалу, упркос томе што против ФМП-а није био на терену, док ће за тим конкурисати и Стефан Јанковић. 
Кошаркаш Звезде Дејан Давидовац честитао је ФМП-у на доброј игри и пожелео свом бившем клубу срећу у наставку сезоне. 

"Драго ми је што смо ушли у финале. Имамо и даље проблема у одбрани, али мање него против Борца, што ме радује пред финале", рекао је Давидовац. 
Тренер ФМП-а Владимир Јовановић честитао је Звезди на пласману у финале и пожелео им срећу у борби за трофеј. 

"Моји играчи су пружили максимум, али остаје горак укус због резултата јер мислим да није реалан, иако је Звезда квалитетнија и боља", рекао је он. 
Јовановић је казао да повреда Лазаревића оставља још један горак укус. 

"Још не знамо степен повреде, знамо само да се ради о колену. Надамо се да није ништа озбиљно и да ће се што пре вратити на терен", казао је тренер клуба из Железника.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести