Квалификације за СП кошаркаша: Србија дочекује Грчку

Кошаркашка репрезентација Србије игра вечерас (20.15) пред домаћим навијачима изузетно битан меч у Л групи квалификација за Светско првенство, које се наредне године игра у Кини.
Kosarkasi Srbije/KSS
Фото: КСС

Поразом у Изреалу у минулом колу Србија је закомпливала себи пут у најмногољуднију земљу света, али све је још у рукама изабраника Александра Ђорђевића.

Утакмица у Тел Авиву била је прилика да наш тим победом осигура трећу позицију, самим тим и Мундобаскет у Кини, али шта је – ту је, вечерас је прилика за поправни. Можда је шанса Србије чињеница да су Грци уз Немце већ обезбедили пласамн на СП, што говори и да су квалитетан састав кога неће бити лако обороти на плећа. Грци немају ни један пораз у досадашњим мечевима Л групе, док је наш тим (као и све екипе) лишен помоћи најбољих играч. Пред нашим тимом је озбљно тежак испит.

„Нема сигурне утакмице за нас. Знамо шта нам недостаје, јер уз то што немамо играче из НБА лиге и Евролиге имамо и много повређених. У складу с тим имамо потпуно другачији тим у односу на почетак квалификација. Увек је друга група играча, у сваком прозору су по тројица комплетно нових и зато је тешко стећи аутоматизам. Грчка је тежак ривал, добили су нас на њиховом терену. Очекујемо да можемо да победимо, али нам предстоји тежак дуел“, рекао је селектор Ђорђевић.

Након дуела са Грцима, уследиће пауза до фебруара, када ће наш тим гостовати Естонији, док ће Израелци код куће играти против Немачке. Ако и у том, претпоследњем колу, Србија и Израел буду активни у трци за треће место онда ће одлучивати међусобни дуел, који ће бити одигран у Београду, 24. фебруара.

Када се све сабере и одузме имамо реалне шансе да освојимо треће место и у случају да се у ову трку из другог плана укључи и Грузија, што је ипак у домену теорије. Светско првенство је и даље нашем тиму доступно, а много тога биће јасније после вечерашње утакмице са Грцима.       

Д. Кн.

Л група

Данас

Грузија – Израел        (16)

Немачка – Естонија    (20)

Србија - Грчка             (20.15)

1. Грчка             9      9      0      761:664     18

2. Немачка        9      8      1      790:647     17

3. Србија           9      5      4      742:667     14

4. Грузија          9      4      5      710:734     13

5. Израел          9      4      5      699:729     13

6.  Естонија       9      2      7      596:716     11

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести