Лазић: Тешко је вратити се у ритам после седам дана лежања

БЕОГРАД: Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић рекао је да повратак у такмичарски ритам неће бити лак, али да ће како време пролази екипа бити на оном нивоу пре короне.
lazic branko/јутјуб
Фото: Јутјуб/Бранко Лазић

Црвено-бели су последњи меч одиграли 2. јануара, након чега је уследио проблем са корона вирусом који је "покосио" цео тим и стручни штаб.

"Добро сам, почели смо да тренирамо мало, да се враћамо у тренажни процес и форму. Није лако после седам дана лежања, али мислим да како време буде одмицало да ћемо се вратити на онај период пре короне", рекао је Лазић новинарима у хали "Александар Николић".

Лазић је упитан и колико је период карантина отежавајућа околност у припреми наредних утакмица, јер је пауза трајала скоро три недеље.

"Биће тешко јер само седам дана имали буквално строго мировање чак и поред тога што смо били без симптома. Ипак смо морали да мирујемо и није било говора ни о тренингу код куће, ни овако и заиста је изузетно тешко после седам дана лежања вратити се у такмичарски ритам, али мислим шта да радимо, тренутно је таква ситуација свуда и морамо на то да се навикнемо. Било је тако и прошле године и ове, али мислим да ћемо успети да се вратимо и да се изборимо са тим на крају", истакао је Лазић.

Кошаркаши Црвене звезде у петак 21 сат гостују Асвелу у Евролиги.

"Биће изузетно тешко, с обзиром да су они синоћ изгубили на домаћем терену и у петак опет играју на домаћем терену. Свакако да ће одиграти јаче и снажније, тако играју целе сезоне, таква су екипа, склопљена, атлетска и са сјајним појединцима и свакако ће на нама бити да покушамо да парирамо у том физичком смислу, да будемо што више агресивни и онако како смо били овде у првој утакмици, што је на крају дало резултат", поручио је Лазић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести