Лејкерси шампиони НБА, Џејмс МВП

ОРЛАНДО: Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса нови су шампиони НБА лиге.
lejkersi
Фото: Tanjug (AP Photo/John Raoux)

Лејкерси су до шампионског прстена дошли тријумфом у шетом мечу финалне серије против Мајамија 106:93, чиме су финале завршили резултатом 4:2.

Лејкерси су освојили 17. титулу у историји, прву од 2010. године, чиме се изједначила на вечној листи са Бостоном.

Леброн Џејмс изабран је за најкориснијег играча (МВП) финала, пошто је сусрет завршио са трипл-дабл учинком од 28 поена, 14 скокова и 11 асистенција.

Ентони Дејвис дао је допринос од 19 поена и 15 скокова, Раџон Рондо је имао исти кошгетерски учинак, док је и Кентавијус Калдвел Поуп стао на 17 поена. У екипи Мајамија најефикаснији био је Бем Адебајо са 25 поена, 10 скокова и пет скокова, а Џими Батлер додао је 12 поена, седам Скокова и осам асистенција.

Фото: Tanjug (AP Photo/John Raoux)

Лејкерси су боље отворили меч. Хиро је изгубио две лопте, Адебајо промашио два зицера, Џими се није уписао у првих шест минута, што су Лејкерси искористили. Предњачио је Леброн са 6 поена, Дени Грин је погодио тројку, сигурни су били и на улазу, а после прве половине прве четвртине имали су +5, па је тајм-аутом морао да реагује Ерик Сполстра. После тајм-аута, Краудер са три слободна бацања и Хиро са полагањем доносе изједначење, а Лејкерси са везана четири поена се враћају на +4. Кендрик Нан је погодио тројку чим је ушао, па је Вогел морао да тражи тајм-аут. До краја прве четвртине видели смо неколико занимљивих ситуација. У игру је ушао и Горан Драгић. Рондо се озбиљно разиграо и са 9 поена за 6 минута донео Лејкерсима +8 на крају прве деонице, док је другу такође отворио поенима.

Фото: Tanjug (AP Photo/Mark J. Terrill)

На старту друге четвртине су Лејкерси отишли на +12 захваљујући Леброну и Ронду, па је Сполстра морао да угаси пожар. Ништа то није помогло Мајамију, који је наставио да губи лопте и промашује тројке, а све су то Лејкерси користили на другој страни. Батлер је имао само шест поена и три асистенције за 18 минута кошарке, Драгић је успео да постигне два поена из четири покушаја, Адебајо је био слаб на скоку и правио је грешке у нападу... Рондо је наставио у свом ритму, Морис је погодио тројку, па је нови тајм-аут Сполстре дошао на половини друге четвртине када је било +15. Ништа то није помогло Мајамију, који је играо катастрофално у нападу и ништа није могао да погоди. На другој страни су доминирали Леброн и Дејвис, Рондо је наставио у истом ритму, испратили су Карузо и Поуп, па су Лејкерси на брзину прегазили Мајами и на два минута до краја полувремена дошли до +24. Сполстра је истрошио и четврти тајм-аут, а Поуп је везао две тројке и Лејкерси су имали невероватних +30. На крају првог полувремена било је +28, што је друга највећа предност на полувремену у историји НБА финала.

Фото: Tanjug (AP Photo/John Raoux)

Ништа се није променило ни у трећој четвртини, пошто су Лејкерси отишли на максималних +32. Одржавали су велику предност и било је јасно да нема повратка за Мајами, који је само желео да ублажи ову катастрофу. Лејкерси су наставили у свом стилу, па је предност на четири минута до краја треће четвртине била највећих +33. На крају треће четвртине било је +29. Последњу деоницу Мајами отвара серијом 7:0, тачније 11:3 и смањује заостатак на 21 поен. Лејкерси су до краја утакмице одржавали велику предност и на крају заслужено дошли до победе и до титуле.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести