Лојд: Добро сам, хвала на подршци, посебно српским лекарима

БЕОГРАД: Осећам се добро, много боље него првих дана. Размишљам на најбољи начин о свему што ми се догодило и трудим се да слушам и придржавам се упутства која су ми дали лекари, пошто је утврђено да сам позитиван на вирус Ковид-19” рекао је кошаркаш Црвене звезде Џордан Лојд.
Lojd
Фото: КК ЦРвена звезда

Американац је за клупски сајт истакао да му у овим данима изузетно прија велика подршка коју је добио од бројних добрих људи, љубитеља спорта и навијача Црвене звезде.

"Морам да кажем да је заиста било пуно порука подршке, позива и да сам заиста пријатно изненађен. Питају ме око ове ситуације, како сам, како се држим. И овом приликом желим свима да кажем да сам ок, да се осећам боље, али истовремено и врло фрустриран јер не могу да будем са мојим саиграчима и са тимом", рекао је Лојд.

Међутим, у оваквим ситуацијама морате прво да размишљате о здрављу свих људи, вашем и свих око вас, навео је амерички кошаркаш.

"То је најважније, јер само тако, не само у мом случају, можемо да успоримо ову пандемију. Изузетно ми значи целокупна пажња и брига бројних људи коју видим и осећам свих ових дана преко друштвених мрежа, порука” рекао је Лојд.

Он је потом детаљно описао своеј искуство у борби са вирусом.

" Прво у шта уђете је стање некаквог шока, да сте позитивни и да имате проблем. Нисам имао никакве симптоме, нико око мене није имао проблем са овим вирусом. И даље се питам и имам малу конфузију како сам до овога дошао, али како се каже, морам да идем напред и оздравим. Није лако никоме, сви могу да се заразе, спортисти, јавне личности, било ко и то показује колико смо сви исти исти и једнаки".

"Мени кошарка јесте много важна, али овакве ситуације попут ове пандемије показују да неке ствари у животу морају да буду важније. Дешавају се ужасне ствари, људи губе животе, своје послове, а у оваквим ситуација увек имамо хероје попут лекара, медицинских сестара, свих оних који стављају своје животе на коцку свакодневно за све нас и због тога им хвала", истакао је Лојд.

"Ово је стваран живот, ми јесмо јавне личности, али нисмо ништа важнији од било кога ко има своју улогу у стварном животу. Понављам, захвалан сам на сваком дану у коме играм кошарку, али овакве ситуације те подсете да има важнијих ствари у животу. То сам мислио и пре него што ми се ово догодило и зато поштујте своје лекаре, све људе који се свакодневно боре са овим и чувајте се. Захвалио бих се овом приликом свим српским лекарима који брину о свима нама, мом клубу Црвеној звезди који је сво време уз мене, а ми се видимо у хали и на терену ускоро” рекао је Лојд, кога нова тестирања на вирус Ковид-19 очекују у наредним данима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести