ЛУКА МИТРОВИЋ: Бекови највећа снага Монака, морамо да одиграмо тимску одбрану

Кошаркаш Црвене звезде Лука Митровић изјавио је да ће његов тим морати да одигра добру тимску одбрану ако жели да оствари добар резултат против Монака.
1
Фото: КК Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде гостоваће сутра екипи Монака у 28. колу Евролиге. "Црвено-бели" ће у Монаку играти без Милоша Теодосића, Николе Топића, Треја Томпкинса, Дејана Давидовца и Далибора Илића.

"Није први пут да се сусрећемо са таквим неким проблемима ове сезоне. Већ је екипа донеке навикла на то. Било је утакмица када смо се адаптирали и када су играчи играли на неким позицијама, које нису њихове примарне. Не сумњам да ћемо надоместити одсуство тих момака, који неће бити", рекао је Митровић на конференцији за медије.

"Сјајна им је центарска линија, али линија која доста зависи од њихове бековске линије, које ипак сматрам за њихово главно оружје и то је њихова највећа снага. Џејмс, Окобо, Лојд, Диало. Када један Кемба не може да се избори за место и минуте, онда вам је јасно какви играчи играју за Монако. Једна тимска одбрана ће пре свега бити потребна јер, као што сам сам рекао, високи тешко да долазе до отворених погледа и до поена без бековске линије", додао је Митровић.

Црвена звезда се тренутно налази на 16. месту на табели Евролиге са 10 победа и 17 пораза, док је Монако четврти са скором 17/10.

 "Пред свако коло причамо малтене исту причу. У тешкој смо позицији. Шансе за плеј-ин су минималне што свакако неће променити наш приступ и нашу жељу. Долазе борбе за трофеје, што је за нас најбитнија ствар и желимо да дижемо квалитет игре и да покушамо да продужимо неке периоде добре игре на што је могуће дуже. То нам је можда била и највећа бољка јер нисмо успевали да имамо континуитет и да тамо у априлу, мају када крене плеј-оф АБА лиге да будемо у врхунској форми", истакао је кошаркаш Црвене звезде.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести