Лука Пауновић потписао уговор с Мегом

БЕОГРАД: Млади кошаркаш Лука Пауновић потписао је први професионални уговор с Мега Бемаксом, саопштио је клуб.
l
Фото: bcmegabasket.net

Пауновић је недавно напунио 18. година, а у прошлој сезони наступао за јуниоре Меге.

Како се наводи, прву годину уговора ће провести на позајмици у ОКК Београду са којим ће наступати у Кошаркашкој лиги Србије.

Пауновић је истакао да је изузетно поносан што је потписао уговор са клубом у коме је одрастао.

Изузетно сам срећан и поносан што ћу свој први професионални уговор потписати са клубом као што је Мега. За протекле четири године колико сам у клубу у коме сам буквално одрастао, имао сам прилику да се уверим у одличне услове за напредак младих играча, што је резултовало фантастичним резултатима у млађим категоријама, а и што се може видети по играчима који су изашли из омладинског погона клуба у претходним годинама, рекао је Пауновић за клупски сајт.

Млади играч Меге истакао је да је уговор за њега додатна мотивација, а уједно и обавеза да настави да даје све од себе, како на тренинзима тако и на утакмицама, како би оправдао очекивања руководства клуба и заслужио место у првом тиму.

Мега је најбоља средина за развој младих играча, да покажу свој таленат, а ја се надам да ћу уз велики труд на тренинзима и утакмицама успети да то искористим. Хвала клубу што је показао да верује у мене, даћу све од себе да се одужим за то, закључио је Пауновић.

Рођен је 7. августа 2002. године у Београду, висок је 195 центиметара и игра на позицији бека.

У Мегу је дошао током лета 2016. године и у ове четири сезоне је наступао за све млађе селекције клуба, почевши од пионира.

Млади бек је 2018. године наступио и за кадетску селекцију Србије на Европском првенству за играче до 16 година у Новом Саду, где је у просеку бележио 6.6 поена и 3.1 скок.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести