Мајсторовић, Бранковић, Васић и Стојачић предводе Србију на СП у баскету 3x3

БЕОГРАД: Дејан Мајсторовић, Марко Бранковић, Михаило Васић и Страхиња Стојачић играће за селекцију Србије на Светском првенству у баскету 3x3, које ће бити одржано од 30. маја до четвртог јуна у Бечу, саопштио је КСС.
lopta kosarka pix
Фото: pixabay.com

Екипу Србије ће предводити селектор Марко Ждеро, а у стручном штабу биће тренер Данило Лукић, кондициони тренер Александар Милошевић и физиотерапеут Стојан Субашић.

Српски баскеташи се за СП припремају у Новом Саду, а 29. маја ће отпутовати у Беч.

Србија ће играти у групи А са селекцијама Француске, Немачке, Бразила и Мадагаскара. Србија први меч на СП игра у уторак, 30. маја у 18.40 часова против Мадагаскара, а истог дана од 22.05 против Француске.

Последња два меча у групи биће одиграна првог јуна. Српски баскеташи ће се од 18.15 сати састати са Немачком, а од 20.50 часова са Бразилом.

Осмина финала и четвртфинале ће бити одиграни трећег јуна, а полуфинала и мечеви за медаљу дан касније.

Победници група избориће директан пласман у четвртфинале, а другопласиране и трећепласиране селекције играће у осмини финала СП.

Србија је актуелни шампион света, пошто је прошле године у финалу СП савладала Литванију 21:15. Србија је на претходних седам СП освојила пет златних медаља, једну сребро, као и једно четврто место.

Освајачи медаља на СП у Бечу ће изборити пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести