Маљковић: Битно нам је свако окупљање, надамо се победи

Женска кошаркашка репрезентација Србије сутра од 17.00 часова у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“ игра квалификациону утакмицу за пласман на Европско првенство наредног лета у Израелу и Словенији против репрезентација Бугарске.
jovanovic i maljkovic, kss
Фото: Невена Јовановић и Марина Маљковић, фото: ФИБА

У првом квалификационом прозору, пре годину дана, Србија је победила Хрватску у Забоку, док је Бугарска на домаћем терену изгубила од Хрватске. Директан пласман на Евробаскет обезбедиће првопласирани тим, док ће другопласирани ући у круг са још седам другопласираних из осталих група, од којих ће се четири најбоља квалификовати у Словенију и Израел.

– Свако ново окупљање желимо да искористимо да радимо на стварању и зато нам је битна не само свака нова утакмица, већ и сваки тренинг и сваки минут проведен заједно. Напоменула сам овог лета да градимо нову генерацију и сваким даном растемо и напредујемо. Задовољна сам радом и жељом за доказивањем код играчица. Само тако на дужи временски период можемо очекивати да останемо међу водећим тимовима у Европи – истакла је селекторка Марина Маљковић.

Србија ће за противника имати Бугарску, тим који у овом тренутку нема велики реноме у европској женској кошарци, али је реч о изузетно неугодном противнику који у Београд долази да покуша да изненади.

– У утакмицу улазимо максимално мобилисане и спремне, са жељом да обрадујемо домаће навијаче и направимо корак ка одбрани европског трона. Свесне смо велике опасности коју нам доноси ова утакмица и због тога само са потпуном концентрацијом, посвећеношћу и великом борбом можемо да се надамо победи. Желимо да направимо добру увертиру за нашу фудбалску репрезентацију која ће се, после наше утакмице, у Катару борити за прве бодове на Светском првенству против Бразила – закључила је Марина Маљковић.

У овом прозору, поред дуела Србије и Бугарске, у недељу ће се одиграти и меч Хрватске и Бугарске у Вуковару.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести