Маљковић: Даниловић велики разлог што сам остала селектор

БЕОГРАД: Селекторка женске кошркашке репрезенетације Србије Марина Маљковић изјавила је да је велики разлог останка на тој позицији био председник КСС Предраг Даниловић.
s
Фото: Youtube Printscreen

Маљковић је продужила уговор са Кошаркашким савезом Србије, који је истекао крајем децембра 2021. године и она ће у наредне две године са клупе предводити женску репрезентацију на великим такмичењима.

"Даниловић је велики разлог мог опстанка, то је сасвим сигурно. Верујем да је Саша Даниловић гаранција за испуњавање мојих кошаркашких амбиција", рекла је Маљковић на конференцији за медије у Кошаркашком савезу Србије.

"Спортски мотив увек мора да постоји, али он није био предсудан у мојој одлуци да останем селектрока Србије. Као неко ко је обишао сва мора и океане, добро знам традицију која обавезује капетана да задњи напусти брод у случају проблема. Реч патриотизам је толико истрошена да не желим да је користим. Наша стара лепа реч, коју користи један од мојих омиљених писаца Јован Дучић, јесте родољубље и она мени лепше звучи", рекла је Маљковић.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да му је драго што је сарадња настављена.

"Изузетно сам срећан што смо постигли договор са, пре свега, мојом пријатељицом, а онда и селекторком женске репрезентације Марином Маљковић. Чињеница која треба да се нагласи јесте да је Маринина преданост и оданост овој кући, Кошаркашком савезу, као и репрезентацији и у томе да сваки пут када треба да дође проводи време у карантину. Од пола године или колико већ буде са репрезентацијом, проведе сигурно три-четири месеца у карантину, што показује њену преданост КСС и девојкама које тренира. Понаваљам да сам стварно срећан и задовољан што ће Марина са нама бити још најмање две године", рекао је Даниловић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести