Марко Шаренац каријеру наставља у Америци

Бивши играч јуниорског погона Кошаркашког клуба Црвена звезда, а сада члан сениорског тима Спартака из Суботице, Марко Шаренац из Зрењанина, добио је позив тренера У19 репрезентације Србије Владимира Ђокића за припреме за Светско првенство у Мађарској, које је од 24. јуна до 2. јула.
КК Спартак/ Марко Шаренац
Фото: КК Спартак/ Марко Шаренац

Окупљање играча је предвиђено за 25. мај у Београду, одакле ће се организовано кренути на Дивчибаре. На шампионату у Дебрецину, „орлићи“ ће бити у Ц групи са селекцијама Јапана, Бразила и Египта. Такмичење отварају 24. јуна, утакмицом против Египта.

– Мислим да ће ми овог пута бити лакше, с обзиром на то да знам шта ме чека јер сам прошле године наступао са истом екипом и тренерима. Надам се да ћу оправдати очекивања и показати се у најбољем светлу – казао је за “Дневник” Марко Шаренац.

Пласман на Светско првенство наша селекција до 19 година је изборила прошлог лета на Европском првенству у Измиру, где је освојила бронзану медаљу.

– Презадовољан сам како сам прошле године одиграо Европско првенство, па не очекујем ништа мање ни ове године на Светском првенству. Већ познајем рад и систем игре тренера, као и већину играча, тако да мислим да нам је успех загарантован – истакао је Шаренац.

Ову сезону млади зрењанински кошаркаш је одиграо у Спартаку, а наступао је и за јуниоре и за сениоре. Због напретка је тренирао са сениорском екипом јер су, како каже, ту јачи тренинзи. Каријеру наставља у Америци.

– Добио сам понуду од Њебер Стате универзитета Д1 дивизије. Стога ме после СП очекује пут у Америку и прилагођавање на нове услове и скроз другачији систем игре. Међутим, то је за мене нови изазов у животу и каријери – додао је наш саговорник.

Марко је, иначе, добитник стипендије Министарства спорта Републике Србије, које на овај начин пружа подршку и препознаје врхунске младе и перспективне спортисте. Стипендије је на предлог Кошаркашког савеза Србије добило 15 кошаркашица и кошаркаша који играју национални ранг такмичења, а међу њима је и Марко Шаренац. 

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести