Мега надиграла Звезду

БЕОГРАД: Кошаркаши Меге победили су Црвену звезду 86:79 и изједначили на 1-1 у финалној серији плеј-офа Суперлиге Србије.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Мега је одлично почела меч и захваљујући веома расположеном Малколму Казалону на крају прве четвртине имала чак 18 поена предности (35:18). Звезда је имала спреман одговор, заиграла је агресивније у одбрани, распуцали су се Огњен Добрић и Ленгстон Хол, па је већ до краја првог полувремена направила преокрет и дошла до вођства (45:46).

Све то није пореметило домаће који су додатну снагу добили повратком Филипа Петрушева на паркет половином треће деонице, који је већи део меча преседео на клупи због проблема са личним грешкама.

Управо тројкама Петрушева Мега је вратила вођство, а када се разиграо и Марко Симоновић стекла је додатну сигурност и вођство од седам поена пред последњу четвртину.

Велика борба виђена је у последњих 10 минута. Мега је успела да одговори на Звездину чврстину,сачува вођство и заслужено дође до тријумфа.

Најефикаснији у победничком табору били су Симоновић са 19 и Петрушев са 16 поена, док су се код Црвене звезде истакли Добрић са 31 поеном и Хол са 19.

Финална серија игра се на две добијене утакмице, а одлучујући трећи меч на програму је у недељу у 20.30 у дворани „Александар Николић“.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести