МЕГА ПОБЕДА Воша очарала и пласирала се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа

Величанствено од почетка до краја. Кошаркаши Војводине пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа победом над Мегом, у сусрет у којем су у једном моменту водили и 27 разлике.
АБА лига (Драгана Стјепановић)
Фото: АБА лига (Драгана Стјепановић)

Отпор који су Новосађани претходне године пружили Меги био је показатељ тога да црвено-бели могу да парирају вишерангираном ривалу. Овај пут, однос снага био је другачији, с обзиром на то да је квалитет Војводине порастао у односу на тај период, као и да је Мега пуна талентованих и не толико искусних првотимаца. Због тога, очекивана је била неизвеснија утакмица, али оно што је виђено у уводним минутима дефинитивно није било очекивано.

Да екипа Милоша Исаков-Ковачевића расте из дуела у дуел доказала је и овај пут. Током сезоне, гомилали су се сусрети у којима је новосадски састав имао проблема са основним постулатима кошаркашке игре, као што су прављење малих фаулова на прави начин, енергетски приступ и пропусти у дефанзивној ротацији. Биле су то ствари које је Војводина успела да превазиђе у највећем делу, а почетак овог окршаја докао је да је то био само пут којим је лидер КЛС клесао своју игру.

Фото: Printscreen /Arena sport

О појединцима је тешко говорити – сви су дали допринос. Офанзивно, Новосађани су у сваком моменту знали шта желе. Дефанзивно, зонским пресингом су толико пореметили абалигаша, да је у једном моменту на семафору писало нестварних плус 27 за Војводину. Не би Мега била Мега да није дошло до одговора. Смањио је тим Марка Бараћа на минус 19 пред одлазак на велики одмор, што је у једну руку био одличан резултат за Војводину, док је у другу руку тај налет позивао на опрез.

Нису се дали Новосађани. Мега је подигла ниво агресивности у другом полувремену, у којем се играло више кроз контакт, али је Војводина на прави начин ту агресивност ривала искористила против истог – био је сигуран састав Исаков-Ковачевића са линије за слободна бацања, да би крајем треће четвртине нестварну игру Стефан Савић крунисао још нестварнијим поготком са три четвртине терена, од таблу – за плус 18 своје екипе пред последњих 10 минута.

Упркос томе што је Мега, очекивано, смањила на једноцифрену разлику, није имала снаге да потпуно преокрене, тако да је Војводина успела да се пласира у полуфинале у једној од најбоље одиграних утакмица у скоријој историји.

В. М. Петровић

Мега – Војводина 92:100 (15:26, 23:31, 30:29, 24:14)

НИШ: Дворана „Чаир“, гледалаца: 2.000, судије: Пешић, Милојевић, Нинковић.

МЕГА: Милијашевић, Миљеновић 11, Јелавић 7, Поповић, Милутиновић, Илјасоглу 8, Ђуришић 20, Ковачевић 2, Гњидић 2, Плавшић 21, Јовић 18, Маловец 3.

ВОЈВОДИНА: Канингем 11, Бањац 5, Недељков, Љубичић 2, Ракићевић 14, Заграђанин, Бумбић 7, Савић 9, Николић 8, Ашћерић 22, Џонсон 11, Вучетић 11.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести