Мега победила Партизан за финале Суперлиге

БЕОГРАД: Кошаркаши Меге су први финалисти Суперлиге Србије, пошто су вечерас у трећем мечу полуфиналне серије победили Партизан 82:68.
m
Фото: kls.rs

Домаћа екипа је током целог сусрета била бољи ривал, а у табору гостујуће екипе, крајем првог полувремена се повредио Ерик Мика.

Најбољи у победничком тиму је био Малколм Казалон са 18 поена. Марко Симоновић је додао 17, а по 14 су убацили Филип Петрушев и Лука Церовина.

У пораженом тиму, једини најефикаснији је био Огњен Јарамаз са 19 поена.

Јовановић: Пласман у финале је награда и подстрек
 

Уз овако добар проценат шута и стрпљење које смо имали у последњих пет, шест минута утакмице, мислим да смо заслужено победили, рекао је вечерас тренер кошаркаша Меге Владимир Јовановић после победе над Партизаном 82:68 и пласмана у финале плеј-офа Суперлиге.

Јовановић је на конференцији за новинаре нагласио да су све три утакмице полуфиналне серије биле веома квалитетне, а да је за његов тим било најважније да физички буде на нивоу Партизана:

Оног тренутка када то нисмо били, они су то зналачки користили. Али, овог пута смо много боље почели меч, него што је то био случај у другој утакмици у клојој смо се после првих пар контаката повукли. Вечерас смо ипак одговорили чврстином, одиграли 40 минута без великих падова што је, морам рећи, за нас велико изненађење. Ми умемо да заблистамо, али и да имамо празне минуте који су нас ове године често коштали пораза, рекао је Јовановић.

Додао је да су ову утакмицу одиграли од почетка до краја веома добро и све четири четвртине решили у њихову корист.

Надскакали смо Партизан који је по томе препознатлњив. Честитао бих Партизану, желим им све најбоље, а честитке заслужује и моја екипа. Пласман у финале је награда и надам се подстрек за ове младе момке да радом, преданошћу и пожртваањем за Мегу могу да направе велике ствари, закључио је Јовановић.

Тренер Партизана Александар Матовић истакао је да је Мега атлетски изванредна екипа која може да игра агресивно на оба дела терена и да је то показала у овом мечу.

Све време су били у контакту и на тај начин су разорили неке наше основне системе игре. Из тога су произилазили неки наши шутеви које нисмо желели, али смо морали да их узимамо. Они су стекли предност, ми смо испали из ритма утакмице, па је меч практично решен још у првом полувремену. Како смо започели сезону, тако смо је и завршили, надам се да ће у будућности бити боље, а Меги желим много успеха у финалној серији, констатовао је Матовић.

Кошаркашима Меге ово ће бити прво учешће у финалу Суперлиге Србије, где чекају бољег из дуела Црвене звезде и чачанског Борца.

Финална серија плеј-офа Суперлиге Србије игра се на две добијене утакмице.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести