Металац и Динамик на врху Кошаркашке лиге Србије

БЕОГРАД: После петог кола Кошаркашке лиге Србије, две екипе су остале у врху непоражене.
kosarka pixabay.
Фото: Pixabay.com

Металац који је пред својим навијачима победио Војводину 100:94, као и Динамик који је у дербију кола на гостовању у Чајетини славио против Златибора 87:74.

И после меча са Новосађанима очигледно је да ће у Урошу Луковићу Ваљевци ове сезоне имати озбиљну снагу у рекету. Одлични центар је уписао дабл-дабл учинак, а уз 14 поена имао је и 11 скокова.

Имао је и сјајну подршку споља. По пет тројки убацили су Алтин Исламовић и Дафи Рендел. Са друге стране Новосађане је предводио Душан Беслаћ са 24 поена.

У сјајном шутерском расположењу поново су били и момци из Динамика, који су у дербију кола убацили 14 тројки. У мечу који су преломили већ у другом периоду, Дорћолце су предводили чланови млађих селекција Србије - Илија Милијашевић и Војин Медаревић.

Обојица су убацила по 19 поена, док је код домаћина одскочио Брано Ђукановић са 23 поена.

Одличан меч виђен је и у Краљеву, где је Слога на крилима Ђорђа Симеуновића, који је убацио 18 поена, и Зорана Пауновића стрелца 15 поена, победила Слободу са 79:66. Код Ужичана се истакао Никола Ћирковић са 14 поена.

У осталим мечевима петог кола утакмице са много поена одигране су у Београду где је Спартак победио Младост (113:99) и Новом Пазару, у коме је домаћин лако изашао на крај са Дунавом 103:68.

Вршац је успео да одбрани домаћи терен од OKK Београда 95:79, док је Здравље пред својим навијачима изгубило од Тамиша 88:74.

Једини тим који још није уписао победу у новој сезони КЛС је новајлија у прволигашком друштву - Чачак 94. У премијери петог кола Колубара је славила крај Мораве - 77:68.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести