Мицић: Могли смо и до титуле...

БЕОГРАД: Српски кошаркаш Василије Мицић, јунак победе Жалгириса над ЦСКА за треће место Фајнал-фора Евролиге у Београду, каже да је тријумф над Московљанима слађи баш због неизвесне завршнице.
Micic Vasilije/Fonet
Фото: FoNet

Литвански тим умало је испустио 23 поена предности с почетка последње деонице и то тако што је Михаил Кулагин промашио шут за велики преокрет ЦСКА, након чега је Жалгирис завршио као трећи у Европи.

"Утакмица је била уједно и сјајна и не баш. Имали смо вођство скоро цео меч и није смело да нам се деси да играмо неизвесну завршницу. Знајући како играмо ове сезоне можда и није изненађујуће. Морали смо боље да завршимо, али овако је и слађе", рекао је Мицић српским новинарима после утакмице.

Он је додао да је уверен да је Жалгирис могао да у Београду направи ново, велико изненађење и постане првак Европе.

"Мислим да смо могли до титуле, показали смо током целе сезоне да можемо да побеђујемо најбоље. Нисмо били лоши против Фенербахчеа у полуфиналу, али фалило нам је искуство. Ово је велика ствар за клуб, али и за мене лично".

Мицић, стрелац 15 поена у тријумфу над "армијом", истакао је да сваки кошаркаш воли тренутке као што су се данас десили њему.

Према његовим речима, још увек не зна да ли ће и наредне сезоне носити дрес Жалгириса.

"Никад не причам о томе док траје сезона. Волим да се фокусирам на игре, причаћемо касније. Лепо ми је у Каунасу, атмосфера је одлична и клуб је један од најорганизованијих у Европи", закључио је Мицић, који има уговор са литванским великаном на још једну опциону годину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести