Михајловић: Србија спремна за старт ЕП за кошаркашице

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајлових изјавила је данас да је Србија спремна, месец и по дана раније, да организује Европски шампионат за кошаркашице.
udovicic, mihajlovic, danilovic, tanjug
Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Михајловићева је данас у Кошаркашком савезу Србије (КСС) председавала трећом седницом Организационог одбора Европског првенства које ће заједно организовати Србији и Летонија.

Србија ћед бити домаћин две групе, у Нишу и Зрењанину, као и завршнице у Београду.

Седници су присуствовати и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и градоначелник Београда Зоран Радојичић.

"Ми смо огранизационо потпуно спремни да организујемо ЕП за жене у кошарци, иако је остало још месец и по дана до првенства. Због тога ми је драго и то показује практично да Влада, градови и спортисти могу да буду тим. Превенство је промоција не само спорта, већ наше земље и градова. Мислим да је важно да промовишемо женски спорт. Сваки пут ћемо причати о ЕП за жене, јер ми се увек чини да то није довољно испраћено. Важно је за женски спорт и за развој наше земље. Захвалила бих се КСС што је од почетка био у директној вези са нама и због тога можемо данас да кажемо да смо све спремили. Сада је на кошаркашицама ред да покажу колико знају и ми ћемо максимално да их подржимо", рекла је Михајловић на конференцији за медије у Кући кошарке.

Председник КСС Предраг Даниловић захвалио се градовима домаћинима, министру Удовичицу, потпредседници Владе Михајловић и градоначелнику Радојичићу на подршци.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

"За Кошаркаски савез Србије је велика част што су еминентни људи присутни овде данас. Сва питања која смо имали да решимо смо решили и све иде како смо договорили. Све иде по плану. Сигуран сам да ћемо бити одлични домаћини и организатори", рекао је Даниловић.

Градоначелинк Радојичић истакао је да му је задовољство да учествује у организацији Европског првенства.

"Велика је част радити са људима који имају велико искуство у оваквим пројеката, а и овај пут су показали да су спемни да се суоче са организацијом оваквих такмичења. Ово такмичење изузетно је значајно и Београд ће дати све од себе да га организује на високом нивоу. Важно нам је да наше кошаркашице ппстигну што бољи резултат", рекао је Радојичић.

Министар Удовичић рекао је да су данас показали да тимски могу да се ураде пре времена много ствари.

"Констатовали смо да је де факто ЕП за жене спремно за почетак. Тако нешто могу да кажем месец и по дана раније, урадили смо све неопходне радње и да с правом можемо да очекујемо да ћемо бити изузетни домаћини и да ћемо поставити нове стандарде у организацији. Велика је ствар за Србију да угости најбоље кошаркашице Европе, а мислим да је још важније да се Ниш, Зрењанин да докажу као велики организатор и да у Београду тријумфујемо и покажемо да у области организације великих такмичења Србија носи примат".

" Захваљујем се свим представницима и члановима Организационог одбора, свим министарствима, јавним предузећима и челним људима, а понајвише потпредседници Владе Зорани Михајловић, која је безрезервно дала подршку и идеји да промовишемо женски спорт код најмлађих девојчица. Наш циљ и наша зеља је да наше кошаркасице пред домаћом публиком остваре што бољи резултат и да покушамо да отворимо пут за Олимпијске игре ", истако је Удовичић.

Европско првенство за кошаркашице одржаће се од 27. јуна до 7. јула.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести