Мијаиловић: Партизан ће предоложити одлагање плеј-офа

БЕОГРАД: Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић изјавио је данас да ће црно-бели због ситуације са коронавирусом предложити одлагање плеј-офа АБА лиге.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

"Предложићемо због ситуације са коронавирусом, ако не буде могло да се игра са публиком, одлагање почетка плеј-офа АБА лиге за почетак или средину априла, до када би топлије време и предузете здравствене мере држава региона, учиниле своје. Клуб жели да заштити и играче и стручни штаб, јер је здравље свих на паркету, око њега, те трибинама најважније. Суштина спорта, тако и кошарке, је игра пред навијачима, а у данашње тржишно време и зарада свих клубова од прихода од улазница, поготово клубу са годинама највећом посетом", изјавио је Мијаиловић за ТВ Партизан.

Према његовим речима, верује да ће и остали учесници плеј-офа, као и менаџмент АБА, подржати овај предлог који је у интересу играча, тренера, навијача, клубова и АБА лиге.

"У супротном, ако због више силе одлагање није могуће, као 1999. године, у циљу заштите здравља свих актера, посебно играча, али и регуларности лиге, стање на табели након регуларног дела такмичења би требало прогласити коначним", истакао је Мијаиловић.

Партизан је регуларни део сезоне завршио на првом месту и у плеј-офу ће имати предност домаћег терена.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести