Мијаиловић: Партизан остаје у Еврокупу, наше место је уз елиту

БЕОГРАД: Кошаркаши Партизана остају у Еврокупу и наредне сезоне поново ће тражити свој пут до Евролиге, саопштио је данас председник клуба Остоја Мијаиловић.
1
Фото: Tanjug

Црно-бели су имали понуду да играју наредне сезоне ФИБА Лигу шампиона, али су одлучили да остану у такмичењу под окриљем Евролиге.

"Партизан је минуле био изнад нивоа Еврокупа, прерасли смо то такмичење и организационо и резултатски. Ово је можда моја најтежа одлука у животу, можда и у клупској историји. Нисам хтео сам да доносим одлуке, једногласно су донете. Хвала ФИБА и Евролиги на партнерској сарадњи, ова одлука није против једног од њих, већ у корист Партизана. Партизан је много дао европској кошарци, играче, тренере, све. Том чињеницом се поносим", рекао је Мијаиловић на конференцији за медије у Београдској арени.

Он је објаснио да су пред клубом биле четири опције.

"Прва је била да дођемо до Евролиге, али се десио стицај околности. Не могу да кажем да бисмо освојили Еврокуп или АБА лигу, али смо имали велику шансу јер смо имали предност домаћег терена. Десило се шта се десило и живимо с тим. Друга је била ФИБА, опција можда и најисплативија, али нико не зна каква ће бити ситуација у привреди. Зато је било боље да се обезбеди сигурније финансирање. Размишљали смо и уопште да не играмо Европу. Наше место је уз елиту, даћемо све од себе да поновимо сезону и изборимо пласман. Наставићемо да се боримо, биће тешка година. Драго ми је што смо сачували јединство", рекао је Мијаиловић.

Он је додао да су прекидом сезоне Ефес и Партизан највише изгубили, али да за одлуку Евролиге која је донета не можу да га каже да је спортска неправда, као и да због тога у Партизану нису фрустирани, већ су разумели ситуацију.

"Партизан као ниједан други клуб није имао прилику да се докаже на дипломатском пољу. Преговора није било, зато што нико није изгубио место у Евролиги. Одлука је таква каква је, остало је исто као што је било. Ми немамо моћ већу од клубова са десетинама милиона буџета. Наша снага је у имену, навијачима, успесима".

Подсетио је и на то да су црно-бели били за наставак сезоне све време

"Све време смо били за наставак сезоне, иако су постајали стални спинови да смо ми хтели нешто друго. Ми смо од три клуба који је гласао да се сезона настави и у АБА и у домаћој лиги. Хтели смо да се игра кад се услови створе", поручио је председник Партизана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести