Мијаиловић: Партизан за АБА лигу без сукоба интереса

БЕОГРАД: За углед саме АБА лиге у Евролиги и регуларност лиге је од кључног значаја да унутар лиге не постоји никакав сукоб интереса", рекао је данас председник Партизана Остоја Мијаиловић.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Учесник АБА лиге ће од наредне сезоне биће филијала Будућности, Студентски центар, а председник Партизана наводи да у лиги већ постоји такав случај када су у питању Црвена звезда и ФМП, те да ће овогодишњи финалисти Јадранске лиге имати своје развојне тимове.

"Партизан се јасно залаже за то да једна управа не може имати под својом контролом два клуба у истом рангу такмичења. Да се Младост из Земуна пласирала у АБА 1 лигу, што им од срца желимо, ми бисмо окончали наш уговор о сарадњи. Исто то очекујем од Будућности, да им Студентски центар више не буде партнер него ривал", рекао је Мијаиловић за Телеграф, споменувши односе Црвене звезде и ФМП-а:

"Они су једним делом неке ствари отклонили, када је са места председника ФМП-а, смењен Зоран Тошковић, адвокат нашег градског ривала и човек који је у родбинској вези са породицом Човић. Комплетна ситуација мора да се до краја истера и разрешење тог проблема ћемо тражити пред једином институцијом која је за то довољно компетентна, а то је ЦАС у Лозани", каже Мијаиловић додајући да су у прошлости дуели Црвене звезде и ФМП-а из Железника били предвидиви:

"За углед саме АБА лиге у Евролиги и регуларност лиге је од кључног значаја да унутар лиге не постоји никакав сукоб интереса", закјлучио је Мијаиловић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести