Мијаиловић: Трошкови клуба већи за 1,6 милиона евра

БЕОГРАД: „Девет чартер летова коштаће клуб 600.000 евра, а узимајући у обзир ту ставку и уговоре у доларима, то ће све клуб коштати 1.600.000 евра више у односу на претходну сезону”, рекао је данас председник Кошаркашког клуба Партизан Остоја Мијаиловић на представљању дреса за нову сезону.
Mijailovic Ostoja/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Кошаркаши Партизана сутра са Цибоном у Загребу играју меч првог кола регионалне АБА лиге. Црно-бели су данас у београдској Арени представили дрес за предстојећу сезону, али и новог насловног спонзора компанију Моцарт бет.

“Желим да искористим прилику да се захвалим компанији Моцарт бет што су постали насловни спонзор клуба. Они су много тога уложили у српски и регионални спорт. Пројекат где улажу у кошаркашке терене широм Србије је сјајан и драго ми је јер су препознали Партизан као добар клуб за улагање. Уједно, ово је највећи појединачни уговор који је икада потписан у кошаркашком клубу Партизан”, рекао је Мијаиловић и додао да су очекивања за надолазећу сезону велика:

“Довели смо квалитетне евролигашке играче. То је све плод залагања Зорана Савића и Жељка Обрадовића. Њиховом репутацијом, Савић и Обрадовић су успели да доведу одличне играче и због свега, очекивања клуба и црно-беле јавности су велика.”

У надолазећој сезони, Партизан ће играти Евролигу и регионалну АБА лигу.

“Одиграћемо више од 60 утакмица ове сезоне, и велики је напор организовати мечеве. Имаћемо много изазова које морамо да превазиђемо. Све цене су скочиле. Наши амерички играчи имају уговоре у доларима и у односу на претходну сезону, ти уговору су много већи због тренутне ситуације. Девет чартер летова коштаће клуб 600.000 евра. Дакле узимајући у обзир ту ставку и уговоре у доларима, то ће све клуб коштати 1.600.000 евра више у односу на претходну сезону.”

Кошаркашки клуб је овог лета продао рекордан број сезонских карата.

“Продали смо 11.000 сезонских карата. Биће само једна навијачка група на југу, купили су 1.600 карата. Хвала људима што су купили сезонске карте, јер ниједна бесплатна карта за предстојећу сезону није издата”, закључио је Мијаиловић.

Кошаркаши Партизана сутра отварају сезону у АБА лиги у дуелу са Цибоном, док ће прво коло Евролиге играти у петак 7. октобра са Албом у Берлину.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести