Милош Олић добро се снашао у КК Бекешчаби

Зрењанинац Милош Олић већ трећу сезону наступа за Кошаракашки клуб Бекешчаба из Мађарске.
Приватна архива/Милош Олић
Фото: Приватна архива/Милош Олић

Игра у две лиге - наступа за млади тим, који је у другој лиги, а са истом екипом такмичи се и у трећој лиги. Од полусезоне ће заиграти за први тим. - Мој претходни клуб Петровград играо је пријатељске утакмице против Бекешчабе, запазили су ме тамошњи стручњаци и убрзо је уследио позив да се преселим у суседну државу. Добро сам се снашао, сви су од старта били добри и дружељубиви. У тиму се налазе још тројица Срба са којима се дружим и заиста нам је лепо овде – каже Милош Олић. 

Милош је рођен  2000. године у Зрењанину, кошарком је почео да се бави са седам – осам година и наступао је за Петровград. Игра на позицији плејмејкера, а и његова сестра близнакиња Софија игра кошарку у београдском Партизану.

-Софија и ја смо рано заволели кошарку из разлога што су се тим спортом бавили и наши родитељи. Једно време играли смо заједно за исти тим.

У међувремену су променили средину, Софија је отишла у Београд, а Милош у Бекешчабу. Пре коронавируса у Зрењанин је долазио једанпут - двапут месечно,  сада су се, због познатих околности, посете проредиле. 

-Недостају ми породица и пријатељи, али се са њима чујем редовно. За сада сам фокусиран да ову сезону одиграм што је боље могуће, а за даље ћемо видети – рекао је Олић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести