Миротић на Ел Класику као Ђорђевић, Бодирога, Савић

МАДРИД: Црногорац са шпанским држављанством Никола Миротић биће тек 14. кошаркаш у историји који ће одиграти Ел Класико за оба ривала Реал Мадрид и Барселону, а пети са простора бивше Југославије.
Nikola Mirotic/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Пред сутрашњи дуел у Мадриду, у склопу 8. кола Евролиге, Миротић ће ући у друштво Александра Ђорђевића, Дејана Бодироге, Зорана Савића и садашњег центра Барселоне Анта Томића.

Томић је директно прешао из Реала у Барселону, Ђорђевић је својевремено у обрнутом смеру, Бодирога је прво наступао за Реал, а онда Барселону, за разлику од Савића, али нико није изазвао такав "бум" као Миротић јер је од своје 14. до 23. године провео у краљевском клубу.

Добре игре одвеле су га у НБА лигу, играо је за Чикаго, Њу Орлеанс и Милвоки, пре него што је летос одлучио да се врати у Шпанију, али у Барселону.

Сада ће први пут доћи у Мадрид после одлуке, занимљиво заједно са Томићем након што су били саиграчи у Реалу пре седам година.

Уз њих са обе стране Ел Класико, како преноси Мундо Депортиво, осетили су Шпанци Хосе Луис Галилеа и Санти Абад, Американци Дерик Алстон и Мајкл Хокинс, Пољак Маћеј Лампе, Грк Јанис Бурусис, Аргентинац Пепе Санчез, Француз Алан Дигбо и Порториканац Хосе Ортиз.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести