Мировић обишао кошаркашки камп на Фрушкој Гори

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић је са америчким амбасадором Ентонијем Годфријем обишао кошаркашки камп који се одржава на излетишту Летенка на Фрушкој Гори.
d
Фото: Покрајинска влада

У кампу се налазе деца која су досла из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије. Кроз ову регионалну школу кошарке до сада је прошло 3000 младих људи из земље и региона.

"Ово сјајно дружење постоји 13 година, постоји учење кошарке. Ми имамо од кога да учимо, када говоримо о кошарци из Сједињених Америцких Држава, када говоромо о мајсторима који су тамо некада играли. Надам се да ће ова деца створити пријатељства која ће бити толико снажна да ћемо једнога дана говорити да и о томе треба да учимо", изјавио је Мировић.

Амерички амбасадор истакао је да је овај камп веома значајан, јер током свих ових година спаја децу из целог региона.

"Не учимо само о кошарци овде, ми учимо о самопоштовању, о поштовању других, тимској игри, фер игри. То су вештине и вредности које деца могу користити ста год да одлуче да раде у животу", рекао је Годфри.

Дружење у кампу трајаће седам дана, а преко 100 деце из Србије и региона за то време ће склапати нова пријатељства, тренирати, и учити да играју кошарку.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести