Млади кошаркаш Балша Радоњић најбољи у Антибу

Протеклог викенда у француском граду Антибу одржан је један од најјачих турнира у Европи за кошаркаше рођене 2004. године и касније.
Balsa Radonjic s MVP trofejom/Privatna arhiva
Фото: Приватна архива/Балша Радоњић с МВП трофејом

Боје Србије бранила је екипа Житко баскет из Београда, а као гост у њој је наступио Новосађанин Балша Радоњић. Син некадашњег познатог кошаркаша Жељка у великој мери допринео је да Београђани освоје треће место, јер је проглашен за МВП играча такмичења и награђен је пехаром. Занимљиво је то што су тре­нери свих екипа једногласно тако одлучили, иако је Балша био играч тек трећепласираног састава.

- Поред Житко баскета, на турниру су, између осталих, учествовали руски Санкт Петербург, немачки Нирнберг, словеначка Олимпија, дански Копенхаген, екипе из Ирске, Шведске, као и домаћин Антиб - рекао је Радоњић. - Током два и по дана одиграли смо чак девет утакмица и забележили седам победа и два пораза. Изгубили смо од Руса, који су наступили с генерацијом момака рођених 2001. године и, после продужетка, од домаћина Антиба.

Радоњић игра на позицији плејмејкера, висок је 194 цм и леворук је. Репрезентативац је Србије у својој генерацији, члан КК Стар из Новог Сада, у којем наступа за селекције састављене од дечака рођених 2002. и 2003. године, док за своје годиште није одиграо ни један сусрет. Добре игре и испољени таленат већ су се прочули ван граница наше земље, па ће овај момчић, како ствари стоје, од лета наставити да се развија у једном познатом европском клубу. Поред тога, индивидуално тренира са тренером Ђуром Мајкићем.

- С Балшом радим већ годину дана. С висином коју има, с тим да ће сигурно расти и преко два метра, он игра на позицији организатора. Луцидан је, изузетно мотивисан за рад и кошаркашки вредан и убеђен сам да је пред њим изузетно лепа кошаркашка каријера – сматра Мајкић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести