Младе кошаркаше Србије у Удинама ножем напао Албанац

БЕОГРАД: Мушкарац за кога се претпоставља да је албанске националности напао је вечерас у Удинама ножем чланове кошаркашке кадетске репрезентације Србије.
kosarka
Фото: Tanjug (freeimages.com, ilustracija)

Како је за B92.net изјавио потпредседник КСС Игор Ракочевић, инцидент је почео тако што је човек на бициклу младим кошаркашима, који су шетали у мајицама Србије добацивао да је Косово Албанија, а не Србија.

"Деца су се спортски понашала, руком су му показали да се склони, али је он постао још агресивнији, сишао је са бицикла и почео да их јури ножем. Деца су успела да побегну и да се затворе у хотел", рекао је Ракочевић.

Он је додао да је делегација Србије разочарана и љута на ФИБА и организаторе.

"Досад нико није обезбеђивао наше играче, ни у граду ни у хотелу. Обратићемо се нашој амбасади како бисмо добили заштиту", навео је Ракочевић.

Кадетска репрезентација Србије, играчи рођени 2003. и млађи, учествује на Европском првенству у Удинама.

Наша екипа изгубила је синоћ у последњим секундама четвртфиналне утакмице од Шпаније са 71:72 и тиме изгубила и прилику да се бори за медаље.

У наставку шампионата бориће се за пласман од 5. до 8. места, а наредни ривал биће јој поражена селекција из четвртфиналног сусрета Русије и Турске.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести