Најбоље кад је најпотребније: Кошаркашице Воше савладале Слогу 

НОВИ САД: Кошаркашице Војводине савладале су Слогу у трећем колу Прве лиге Србије. Новосађанке су сусрет преломиле на почетку четврте деонице, када су направиле одлучујућу разлику и на крају славиле. 
k
Фото: Lana Marić izvodi slobodno bacanje/Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Мотивисане да поправе утисак из претходне утакмице, када су поражене од Врбаса, Новосађанке су сјајно отвориле сусрет и већ после седам минута игре водиле 15 разлике, уз само пет примљених поена.

Међутим, није само дефанзива била та која је била заслужна за високо вођство. Напротив, доминирале су црвено-беле и на другој страни терена, захваљујући Марини Селаковић и Мекнил, које су комбиновано постигле 14 поена у првом периоду.

Контролисале су утакмицу кошаркашице Војводине све до средине друге четвртине, када долази до налета гостујуће екипе. Серијом 10:0 Слога се потпуно вратила у утакмицу и најавила неизвеснији надтавак сусрета. Тако је и било, уследио је период у којем се играло кош за кош, али су црвено-беле некако задржале предност пред одлазак на велики одмор.

Трећи квартал донео је веома изједначену борбу, али и врло неефикасну игру. Обе екипе су у том периоду постигле по 11 поена, па се у четврту четвртину отишло са 49:46 у корист Војводине.

Ипак, када је било најпотребније, Новосађанке су биле најбоље. У налету су направиле двоцифрену разлику, коју Слога није имала времена да сустигне, па су црвено-беле тријумфовале.

В. М. Петровић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести