НБА Финале: Голден Стејту титула, Дурент МВП (видео)

У петој утакмици финала НБА лиге Голден Стејт Вориорси су са 129:120 (33:37, 38:23, 27:33, 31:27) били бољи од Кливленд Кавалирса, а МВП финала је Кевин Дурент. Голден Стејт Вориорси су нови шампиони НБА лиге.
EPA/KYLE TERADA / POOL
Фото: EPA/KYLE TERADA / POOL

Предност Вориорса од 3:0 у овом тренутку је била недостижна, па је Кливленд добио само једну утакмицу а Голден Стејт је у серији славио са 4:1.

Кавалирси нису успели да понове прошлогодишњу сензацију, врате се и победе у финалу. Главни играч који је направио разлику између два финала је Кевин Дурент. Том игром обезбедио је себи први прстен у каријери. 

У последњој утакмици је имао 39 поена уз вансеријски проценат шута из игре 14/20 за 40 минута на паркету. Томе је додао седам скокова и пет асистенција. 

Стеф Кари је такође био одличан са 34 поена (10/20 из игре), шест скокова и десет асистенција, а "џокер" Вориорса је овог пута био Андре Игудала. Имао 20 поена, али је много важније што су и он и Дурент погађали када је било најбитније. Осим тога, Игудала је допринос давао у успоравању Леброна Џејмса кога ни сада није могло ништа да заустави. Грин је ухватио 12 лопти.

Thumbnail

Џејмс је убацио 41 поен (19/30 из игре) 13 скокова и осам асистенција није помогло Кавалирсима да остану у финалу. Џеј Ар Смит постигао је 25 поена из свега 11 шутева (7/8 тројке), јер су заказали Кајри Ирвинг и Кевин Лав. Лавов учинак је био минималан у нападу јер је имао свега шест поена и 10 скокова. 

Thumbnail

Ирвинг је постигао 26 поена и имао шест асистенција, лоше је бирао шутеве и још лошије их реализовао (9/22 из игре). 

Кључна је била друга четвртина коју су „ратници” добили са 15 поена разлике и коју су успели да одрже до краја а нису дозволили прикључак Леброну и друговима у последњој четвртини.

Дурент: Једва сам дочекао ново финале против Џејмса

Кошаркаш Голден Стејта Кевин Дурент, МВП финала НБА лиге, истакао је да је пресрећан због своје прве титуле у каријери и да му је посебно драго што до славља у финалу дошао против Леброна Џејма и Кливленда.

"Угледао сам се на Џејмса са нашег финала 2012. године. Чекао сам га све ове године, једва сам дочекао да га изазовем, знао сам да ће бити права битка. Ређао је трипл-даблове, Леброн не може да се заустави, али сада је 1:1 у финалима између нас, морамо да поновимо", рекао је Дурент после меча.

Дурент је признао да због узбуђења два дана није спавао пред пети меч.

"Дао сам све како бисмо дошли до титуле. Осећај је сјајан, посебно што смо славили на нашем терену. Честитам Кливленду на борби, све време смо морали да држимо концентрацију", закључио је Дурент.

Thumbnail

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести