НБА ФИНАЛЕ Мегини Јокић, Чанчар или Јовић носиће прстен

БЕОГРАД: Кошаркаши Денвера и Мајамија играће у ноћи између четвртка и петка први меч финала плеј-офа НБА лиге, а у борби за титулу наћи ће се тројица бивших кошаркаша Меге, Никола Јокић, Никола Јовић и Влатко Чанчар.
Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Фото: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Јокић и Чанчар су чланови Денвера, док Јовић игра за екипу Мајамија.

Клубу, који постоји само 24 године овај подака служи на част. Мега је клуб са највише драфтованих играча у НБА лиги, ван америчког континента.

Јокић је 2012. као 17-годишњак дошао у Мегу, променио устаљену праксу каљења у евролигашким клубовима, као успутне станице и директно закорачио у НБА лигу. То се показало као најбоља могућа одлука, јер му је такав пут омогућио да промени историју игре под обручима.

"Чињеница да су тројица бивших играча Меге учесници великог НБА финала је невероватна", изјавио је Јовић, који је прошле године изабран као 27. пик на НБА драфту од стране тима из Мајамија.

"Из једног тако малог клуба као што је Мега да се тројица играча из различитих генерација нађу у финалу најквалитетнијег кошаркашког такмичења заиста није мала ствар. То само показује какав рад и то у континуитету Мега има са младим играчима и колико се улаже у њих", додао је Јовић.

Он је у Мегу дошао са 14 година из КК Сава.

"Јако сам желео да одем у НБА. То ми се остварило после само неколико година проведених у Мегиу, а у мојој руки сезони сам чак доспео у финале и то је нешто о чему сам могао само да маштам", истакао је кошаркаш Мајамија.

Јовић је навео да Мајами има велика очекивања у финалу НБА лиге.

"Амбиције су нам највеће могуће. Ове сезоне прошли смо кроз много тога. Показали смо да можемо много и с разлогом смо ту где јесмо. Денвер је сјајна екипа, неће бити лако, али ми верујемо у то што радимо и очекујемо да освојимо ово финале", закључио је Јовић.

Кошаркаш Денвера Влатко Чанчар каже да у финалу нема фаворита.

"Пресудна ће бити концентрација и фокусираност, да се води рачуна о селекцији шута и да се што је могуће више смањи број изгубљених лопти. Добра тимска игра биће кључ, а играчи задатка имаће изузетно битну улогу", истакао је Чанчар и додао да му је жеља да игра у финалу на сваком такмичењу, јер је то чар кошарке и спорта уопште.

Он је у Мегу стигао са 18 година из словеначког друголигаша Шкофја Лока.

"Верујте ми, нема ту никакве тајне. Сви знамо како се у Меги ради и колика се пажња посвећује скаутингу, доброј селекцији и раду са младим играчима. Врло битно у свему томе је искуство које се добија и кроз играње у веома квалитетној АБА лиги", објаснио је Чанчар.

Шампион НБА лиге биће екипа која прва стигне до четири победе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести