НБА финале Запада: Леброн бољи од Денвера, одвео Лејкерсе у прво финале после десет година

Кошаркаши Денвер Нагетса завршили су учешће у овогодишњем плеј-офу после пораза од Лос Анђелес Лејкерса резултатом 117:107.
denver lejkersi
Фото: FoNet

Лекерси су однели победу у серији финала Запада са 4-1 и пласирало се у своје прво велико финале НБА лиге после десет година.

Денвер и Никола Јокић су два пута заредом успели да надокнаде заостатак од 3-1, али овог пута нису иако су успели да се врате после заостатка од 16 поена.

Лејкерси ће у великом финалу играти или против Бостона или против Мајамија (Хит тренутно води 3-2).

Ову утакмицу је обележила још једна партија Николе Јокића у којој је имао проблем са фауловима малтене од првих минута и на крају завршио са лимитираном минутажом и пет личних грешака.

Јокић је одиграо само 30 минута баш зато што га је Мелоун чувао због броја личних грешака, те за то време дошао до 20 поена (9/16), седам скокова, пет асистенција и три украдене лопте.

Пратио га је Џереми Грент, који је одиграо 46 минута, са 20 поена и девет ухваћених лопти, док је повређени Џамал Мареј убацио 19 поена (7/17) и додао осам асистенција.

Са друге стране потпуно је доминирао Леброн Џејмс са 38 поена (15/25), 16 скокова и десет асистенција.

Ентони Дејвис је додао 27 поена и ухватио пет лопти, а поред њих са по 11 поена двоцифрени су били Алекс Карусо и Дени Грин.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести