НБА: Јокић и Денвер после два продужетка бољи Портланда (видео)

ДЕНВЕР: Кошаркаши Денвера победили су Портланд 147:140 после два продужетка у петом мечу прве рунде плеј-офа Западне конференције и повели су са 3-2 у серији.
nba jokic
Фото: Tanjug (AP Photo/Stacy Bengs)

Нагетсе је до тријумфа предводио одлични Никола Јокић, који је био на ивици трипл-дабл учинка.

Српски центар сусрет је завршио са 38 поена (14/31 шут из игре), уз 11 скокова и девет асистенција.

Испратио га је Мајкл Портер са 26 поена и 12 ухваћених лопти, а погодио је и тројку на минут и по до краја другог продужетка која је и преломила меч и донела тријумф Денверу.

Подршку су имали и од Монте Мориса, који је убацио 28 кошева.

Екипи Портланда није била довољна ни феноменална партија Демијана Лиларда од 55 поена (12/17 шут за три поена), 10 додавања и шест скокова да избегне пораз.

Наредни меч, у ком ће Денвер имати прву меч лопту, игра се у ноћи између четвртка и петка у Портланду.

Кошаркаши Бруклина победили су Бостон 123:109, а укупним резултатом 4-1 добили су серију и пласирали су се у другу рунду плеј-офа Источне конференције.

Актуелни шампион Лос Анђелес Лејкерс налази се пред елиминацијом, пошто је у петом мечу изгубио од Финикса 115:85, који сада води 3-2 у серији и меч лопту имаће у четвртак у Лос Анђелесу.

Резултати: Денвер - Портланд 147:140 (3-2), Финикс- ЛА Лејкерс 115:85 (3-2), Бруклин -Бостон 123:109 (4-1).

Јокић: Лилард је био невероватан

ДЕНВЕР: Српски кошаркаш Никола Јокић још једном маестралнмом паратијом водио је Денвер до победе над Портландом 147:140 и вођства у плеј-оф серији 3-2, али није могао да остане равнодушан на невероватан учинак бека Трејлблејзерса Демијана Лиларда који постигао 55 поена од чега 12 тројки.

„Невероватан је. Виђали смо од њега овакве партије и раније. Он је јако талентован и има велики утицај на утакмице, поготово шутем за три поена. Погађао је тешке шутеве и на својим леђима носио тим цео меч. Било је задовољство бити на терену и гледати све то што ради“, рекао је после меча Јокић који је такође имао фантастичан учинак са 38 поена, 11 скокова и девет асистенција.

Јокић је констатовао да су Нагетси одиграли много боље и разноврсније него неке раније мечеве и похвалио учинак својих саиграча, а посебно Монтеја Мориса и Мајкла Портера:

„Сви су одиграли добро. Остин је био добар, Гордон је ухватио неколико важних лопти у напад. Монте Морис је имао значајан допринос са клупе, погодио је неколико важних тројки у продужецима. Најбитније је да задржимо самопоуздање и наставимо да погађамо тројке у важним тренуцима“.

Наредни меч између Портланда и Дневера игра се у Портланду, а Јокић је истакао да ће Денвер учинити све како би избегли седми меч:

„Идемо у Портланд да победимо. Они целу ову серију играју у сличном ритму, ми морамо да будемо много бољи, да покажемо више енергије и више жеље“, закључио је Јокић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести