НБА: Јокић водио Денвер до изједначења, Бакси повели 2-0

ДЕНВЕР: Кошаркаши Денвера победили су Портланд са 128:109 у другој утакмици прве рунде плеј-офа Западне конференције НБА лиге.
t
Фото: Tanjug (AP Photo/Joe Mahoney)

Нагетсе је до изједначења у серији водио Никола Јокић са 38 поена (15/20 шут из игре), уз осам скокова и пет асистенција за 31 минут игре.

Мајкл Портер Џуниор помогао је са 18 поена, Ерон Гордон је додао 13, а Факундо Кампацо један мање.

У екипи Портланда одличну ролу имао је Демијан Лилард са 42 поена (11/24 шут из игре) и 10 асистенција, а испратио га је Си Џеј Мекалум, који је убацио 21 кош, а имао и шест ухваћених лопти.

Наредни меч игра се у четвртак у Портланду.

У Источној конференцији, Милвоки Бакси повели су са 2:0 у првој рунди плеј-оф серије, пошто су други пут на свом терену победили Мајами са 132:98.

У победничком тиму Јанис Адетокумбо је био најбољи са 31 поеном и 13 скокова.

Српски кошаркаш Немања Бјелица у пораженом тиму одиграо је 12 минута и постигао четири поена, а од његових саиграча најбољи је био Двејн Дедмон са 19 кошева, а Бам Адебајо је постигао 16 кошева.

Трећи меч игра се у четвртак у Мајамију.

 Јокић: Све је било боље

Сви играчи који су били на терену су дали допринос, одбрана је била боља, све је било боље на обе стране терене, рекао је Никола Јокић у изјави за ТНТ после меча у коме је Денвер савладао Портланд 128:109 и изједначио на 1-1 у серији прве рунде плеј-офа Западне конференције.

Центар Нагетса пружио је још једну маестралну партију са 38 поена, осам скокова и пет асистенција, а у разговару са аналитичарима ТНТ-а Шекилом О'Нилом и Чарлсом Барклијем, Јокић је констатовао да су у овом мечу уз многу бољу кретњу лакше долазили до отверених шутева.

"И пре две године смо изгубили први меч у серији у Денверу. Тачно је да Портланд има брејк, али ништа није изгубљено. Морамо да поновимо одбрану из овог другог меча и у Портладну и да пробамо да их победимо“, рекао је српски центар и потом прокоментарисао изостанак Џамала Мараја што представља велики хендикеп за тим тренера Мајка Мелоуна.

"Не недостаје само Мареј. Немао ни Бартона и Дозира, али Гордон и Портер раде добар посао. Сјајан је био Милсап са клупе. Али, нису важни појединци, већ да као тим добро функционишемо“.

Денвер Нагетси су прошле сезоне стигли до финала Западне конференције, али је Јокић нагласио да нема места поређењу, јер је тим потпуно другачији.

"Много је нових играча. Међутим, очекивања су велика. Портланд је сјајна екипа са одличним играчима на свим позицијама. На нама је да се боримо и покушамо да прођемо у наредну рунду“, закључио је Јокић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести