НБА лига играчима и тренерима препоручује бустер дозу

ЊУЈОРК: НБА лига саопштила је својим играчима, тренерима и судијама да би требало да добију бустер дозу вакцине против корона вируса, са посебном хитношћу за оне који су примили једнократну дозу вакцине Џонсон- Џонсон.
vakcina korona pix
Фото: Pixabay.com

Како се наводи, Лига и Национална асоцијација кошаркаша, радећи заједно на основу упутстава НБА стручњака за јавно здравље и заразне болести, саопштили су да би они који су примили вакцину Џонсон - Дзонсон пре више од два месеца требало да добију бустер дозу.

Додатна препорука је такође дата за оне који су примили вакцине Фајзер и Модерна пре најмање шест месеци.

Препоруке лиге, које је објавио Асошијетед прес, позива све оне који су првобитно добили вакцину компаније Џонсон- Џонсон да приме вакцине Фајзер или Модерна као бустер дозу.

Они који су добили Фајзер или Модерну могу да приме ма који доступан бустер, саопштила је лига.

Подаци коришћени за доношење одлука лиге показали су да нивои антитела за оне који су примили вакцине Фајзер и Модерна опадају после шест месеци, а после два месеца за оне који су добили вакцину компаније Џонсон- Џонсон.

Неки тимови су већ планирали да играчи добију бустер дозе када буду доступне.

Мали број претходно вакцинисаних НБА играча је био позитиван ове сезоне на ковид и ушао је у здравствене и безбедносне протоколе лиге.

Сматра се да је у тренутку почетка сезоне 2021/21 проценат вакцинисаних играча износио 97 посто.

У САД је вакцинисано готово 60 процената популације, више од 193 милиона људи, а бустер дуза је до сада дата 21 милиону грађана САД.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести