НБА лига одобрила продају Финикса америчком милијардеру Мету Ишбији

ЊУЈОРК: Борд кошаркашке НБА лиге саопштио је данас да је одобрио америчком милијардеру Мету Ишбији да постане већински власник Финикс Санса из НБА лиге и Финикс Меркјурија из WНБА лиге.
Minesota Finiks/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу се додаје да ће преузимање клуба бити обављено до краја ове недеље. На гласању је било 29-0, пошто је представник Кливленда био уздржан.

АП подсећа да је Ишбија власник, председник и извршни директор компаније Јунајтед холсејл моргиџ са седиштем у Мичигену. Ишбија себе сматра највећим хипотекарним кредитором у земљи, а магазин "Форбс" је његово богатство проценио на 5,1 милијарду долара. Он је 20. децембра прошле године пристао да за четири милијарде долара купи оба клуба.

Роберт Сервер је продао Финикс после суспензије од годину дана коју је добио у септембру прошле године због увреда на расној основи и злостављања на радном месту. Он је кажњен и са 10 милиона долара.

Куповина Финикса је нови рекорд НБА лиге, јер је претходно највише новца пре неколико година дао Џо Ца, који је Бруклин нетсе платио 2,35 милијарди долара.

Сервер је купио Сансе 2004. године за 401 милион долара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести