НБА: Најплаћенији руки у историји се доказује у Кингсима

Српски кошаркаш Богдан Богдановић освојио је МВП награду на утакмици "звезда у успону" на ол-стару у Лос Анђелесу и на тај начин је скренуо велику пажњу на себе.
Bogdan Bogdanovic/Fonet
Фото: FoNet

НБЦ у тексту "Најплаћенији руки у НБА историји, Богдан Богдановић се доказује у Кингсима" пише о некадашњем кошаркашку Партизана и Фенербахчеа, наводећи да је српски играч коначно одлучио да дође у САД.

Богдановић је летос потписао трогодишњи уговор са Кингсима вредан 27 милиона долара (9 по сезони), чиме је постао најплаћенији новајлија у историји НБА лиге.

Фото: NBC

Он је 2014. године изашао на Драфт када су га Финикс Санси одабрали као 27. пика прве рунде.

Фото: EPA/MIKE NELSON

"Тако сам себе овде ставио на радар", рекао је Богдановић, а потом и додао да је већ те године желео да дође у најјачу лигу на свету.

План је ипак био другачији, Богдан је потписао уговор са Фенербахчеом и у наредне три сезоне освојио је све са турским клубом.

Један од кључних детаља у Богдановићевој каријери биће и Драфт 2016. године када је Владе Дивац трејдовао 8. пика прве рунде за права на Богдана Богдановића и 13. пика.

Српски кошаркаш је у такмичарској години 2016/2017 освојио је све са Фенером и уследио је пут ка САД где је у јуну потписао уговор на три године тежак 27 милиона долара.

Богдан је овим постао најплаћенији руки у историји лиге, али како каже новац не игра кошарку.

"Новац не игра кошарку. Морате да изађете на терен и покажете зашто се плаћени", истиче репрезентативац Србије.

Богдан је пружао добре партије и уследило је велико признање од челника лиге када је позван на "rising star" утакмицу, где је показао шта уме.

Предводио је "тим света" са 26 поена, шест асистенција и четири скока чиме је заслужио да буде МВП. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести