НБА плеј-оф: Џејмс освојио Исток за 8. финале заредом (видео)

Кошаркаши Кливленд кавалирса пласирали су се у велико финале НБА, пошто су у седмом, одлучујућем, мечу савладали као гости Бостон селтиксе са 87:79 (18:26, 21:27, 20:13, 28:23).
Lebron/Fonet
Фото: FoNet

Изванредан је био Леброн Џејмс који је утакмицу завршио са 35 поена, 15 скокова и девет асистенција, док је на терену провео свих 48 минута. Играо је готово сам цео меч.

Испратио га је Џеф Грин који је меч завршио са 19 поена и осам скокова, а допринос је имао и Томпсон са 10 поена и девет скокова.

Фото: FoNet

Код селтикса одличан је био млади Џејсон Тејтум са 24 поена уз седам скокова, Хорфорд је постигао 17, Морис 14, односно Браун 13 поена.

Гледали смо уједначену игру и видело се да ће победника одлучити нијансе. Бостон је на почетку друге деонице имао двоцифрену предност, али су кавси успели да приђу и да то полувремена смање 43:39.

Фото: FoNet

Током другог полувремена Кливленд је мало по мало преузимао иницијативу, Леброна је пратио Грин јер је погодио је неке веома важне шутеве на почетку четврте четвртине и Кливленд је тада остао у игри.

Потом је Џејмс погодио неколико важних шутеве, док Бостон никако није успео да пронађе прави ритам. Промашивали су Розир који је меч завршио са само четири поена (2/14 из игре), Хорфорд, Браун, Смарт...

На минут до краја победник је већ био познат пошто је кошем Џејмса предност Кавса отишла на +10.

На крају, Кливленд је славио четврто финале у четири године, односно Леброново осмо узастопно.

Кливленд ће у великом финалу играти против Хјустона или Голден Стејта, чији је седми меч на програму у ноћи између понедаљка и уторка.

М. К.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести