“НЕМА ВИШЕ ШАМПИОНА” Мотејунас: Црвена звезда нема гарантовано место у ЕВРОЛИГИ

БЕРЛИН: Црвена звезда нема гарантовано место у Евролиги за следећу сезону иако је освојила АБА лигу, рекао је данас извршни директор такмичења Паулијус Мотејунас.
z
Фото: kkcrvenazvezda.rs

Нема више шампиона. Није ситуација да победиш и уђеш у Евролигу. Место у домаћим лигама више није важно. Свако има шансу, а разговарамо са сваким. Клубови ће одлучити. Мој задатак је да изнесем критеријуме оцењивања како би клубови то видели и разумели. Нама је стало до Албе и Берлина, али они су један од пет. Коначну одлуку ће донети евролигашки клубови са сталним лиценцама, рекао је Литванац за кошаркашки портал Баскет њуз.

Мотејунас је прошле недеље рекао да ће четири од пет клубова добити позивницу за Евролигу, док ће један морати у Еврокуп. То су Црвена звезда, Партизан, Валенсија, Алба и Виртус. Један од набројаних клубова ће следеће сезоне морати да игра у Еврокупу.

Гарантована места у Евролиги имају власници А лиценце: Реал, Панатинаикос, Барселона, Олимпијакос, Асвел, Басконија, Бајерн, Жалгирис, Ефес, Олимпија Милано, Макаби и Фенербахче.

Листу од 14 сигурних учесника комплетирају Монако, захваљујући пласману у плеј-оф и Париз, као освајач Еврокупа. Преостала четири места Евролига ће доделити почетком јула.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести