Немања Бјелица сања олимпијску медаљу

Српски кошаркаш Немања Бјелица нада се да ће наша репрезентација учествовати на Олимпијским играма и да ће освојити медаљу.
Nemanja Bjelica/Fonet
Фото: FoNet

Он је за сајт ФИБА говорио о недавно завршеном Светском првенству, као и о предстојећим изазовима које очекују селекцију Србије.

- Желим да освајам титуле и медаље. Наравно да ми је сан да се квалификујемо на Олимпијске игре и да у Јапану освојимо медаљу. Токио нам је у глави, али прво морамо да освојимо квалификациони турнир. Бићемо спремни да одиграмо на врхунском нивоу. Морамо да се квалификујемо на Олимпијске игре -  рекао је Бјелица.

Србија је на Светском првенству претрпела два пораза, од Шпаније у групи и од Аргентине у четвртфиналу.

- Обе селекције су веома добре, то је сигурно. Хемија и искуство које Шпанци имају су невероватни. Освојили су толико титула и медаља у последњих 15 година, имају континуитет. Знају како треба да играју, сваки играч има утицаја у екипи и тачно зна шта и када треба да учини. Што се тиче Аргентине, они играју са много енергије и остављају срце на терену. Скола је и даље веома добар играч, али њихово јединство и борбени дух су фантастични.

Србију следећег лета очекује вероватно тежи пут до Олимпијских игара у односу на онај 2016, када су противници били Порторико, Ангола и Чешка.

- Морамо да наставимо да градимо игру  и да размишљамо о квалификационом турниру како бисмо се пласирали на Олимпијаду. Нисмо имали добру завршницу Светског купа, али ми ћемо се издићи, сигуран сам у то – поручио је Бјелица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести