НЕУГОДАН МЕЧ АБА ЛИГЕ ЗА ФАВОРИТА Борац намучио Црвену звезду у Чачку

Дуел против Борца у Чачку никада није лак, али су кошаркаши Црвене звезде још једном успели да превазиђу препреку и надиграју ривала у хали крај Мораве, овај пут у трећем колу регионалне АБА лиге.
d
Фото: KK Борац/Душко Радишић

Црвено-бели су за мало били бољи у свакој од четвртина, и то је на крају однело превагу да београдски састав тријумфује и остане на максималном скору у првенству. Серијом 7:0 гости су отворили окршај и на веома добар начин се увели у утакмицу. Запажен је био Марко Симоновић, покретач те серије, која је омогућила његовом тиму да првих 10 минута заврши задовољнија, са четири поена предности. 

У другом кварталу играло се нешто чвршће – Душко Ивановић знао је да његов састав одбраном треба да зада кључни ударац супарнику и управо то се и десило. Вицешампиони такмичења примили су 15 поена од Чачка у том периоду и на полувремену водили осам разлике. Био је то солидан залог пред наставак, у којем се није ништа битније променило у односу снага. Тројком Адама Ханге, предност Звезде била је двоцифрена, а у налету Ивановићевог састава истакао се и Џоел Боломбој, са неколико везаних поена. 

Покушао је Борац потом да се врати, у четвртој четвртини пришао и на минус пет, да би Шабаз Нејпир моментално одговорио тројком и угасио наде Чачана да могу до преокрета. До краја није било реално да домаћин сустигне ривала, тако да је Звезда уписала нову победу у АБА лиги.

Борац – Црвена звезда 87:93 (20:24, 15:19, 20:22, 32:28)

ЧАЧАК: Хала крај Мораве, гледалаца: 2.000, судије: Јовчић, Каровић, Белошевић.

БОРАЦ: Ребрача 8, Сејгу 23, Биртс 18, Радовић, Томашевић 8, Талић, Френклин 11, Ускоковић 7, Тодоровић, Чарапић 10, Манојловић, Шалић 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Теодосић 10 (8ас), Ханга 3, Давидовац 2, Митровић 2, Симоновић 8, Нејпир 18, Тоби 2, Боломбој 10, Илић 2, Недовић 13, Гиедраитис 16, Дос Сантос 5.

В. М. П.

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести