Шеснаестогодишњи Никола Ђуришић потписао уговор са Мегом

БЕОГРАД: Млади кошаркаш Никола Ђуришић потписао је вишегодишњи стипендијски уговор са КК Мега Бемакс, саопштио је данас клуб.
kosarka
Фото: freeimages.com

Бек, који има 16 година, у клуб је дошао 2018. године, а поред наступа за све млађе селекције, у претходном периоду је и тренирао са првим тимом Меге.

"Веома сам срећан због потписивања првог уговора са Мегом. Од мог доласка у клуб имао сам одличне услове за напредак и сјајну сарадњу са тренерима и саиграчима. Научени смо од старта да се шанса на утакмицама зарађује радом и понашањем на тренингу и изван њега. Посебно морам да истакнем да ми је велика част што сам прикључен тренинзима првог тима и то је велико искуство за мене које ми пуно значи. Све ово је велики мотив да још боље и више радим. Хвала клубу што је показао да верује у мене а ја ћу дати све од себе да се одужим за то, изјавио је Ђуришић после потписивања уговора.

Ђуришић је рођен 23. фебруара 2004. године, висок је 202 центиметра и игра на позицији бека.

Ове сезоне је за кадете у просеку бележио 19.3 поена, 6.6 скокова и 3.8 асистенција док је за јуниорски тим Меге у просеку имао 11.2 поена и 4.6 скокова у Рода Јуниорској лиги Србије, а одличне партије је бележио и у јуниорској АБА лиги где бележио 11.2 поена, 4.8 скокова и 3.6 асистенција по мечу.

Прошлог лета је наступио за кадетску репрезентацију Србије на Европском првенству у Удинама.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести