ОВО СМО ЧЕКАЛИ Никола Јокић ће играти на Олимпијским играма

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић је у изјави за шпански "Ас" рекао како ће Никола Јокић играти на Олимпијским играма 2024. у Паризу.
nikola jokic YT printscreen
Фото: Youtube printscreen/ESPN kanal

Наступао је Јокић за национални тим у квалификацијама за Светско првенство, потом одлучио да не игра на Мундобаскету, али би у репрезентацију требало да се врати на олимпијском турниру - тврди Маљковић. Легендарни српски тренер није члан Кошаркашког савеза Србије, али у причи директно везаној за Игре у Паризу речи првог човека Олимпијског комитета Србије имају тежину.

- Треба узети у обзир да смо до сребра дошли без НБА шампиона и МВП Николе Јокиће, МВП Евролиге Василија Мицића и Николе Калинића. Екипа се ујединила и извукла оно најбоље из сваког појединца. Тако је у сваком спорту. Могу да будем поносан на сезону Новака Ђоковића и светско злато Иване Шпановић. Иначе, већ сам најавио да ће сви играти у Паризу, па и Никола Јокић. Игре у Паризу биће велика журка, очекујем да ће Србија имати велики број учесника, рекао је Маљковић за "Ас“.

Маљковић је шпанским новинарима изнео утиске о уласку у њихову Кућу славних, са Предрагом Даниловићем и Пау Гасолом, након чега је говорио о Јокићу.

- Још 2001. године сам рекао да је Пау најбољи центар у Европи. Са Рађом и Сабонисом чини трио најбољих центара у историји европске кошарке. Недавно смо причали преко телефона. Улазак у Кућу славних за мене представља највеће признање. Откако сам се пензионисао из кошарке 2013. године добио сам велика признања. Постао сам ‘усвојени син’ бројних градова. Али, када су ми рекли да улазим у шпанску Кућу кошарке, задовољство је достигло максимум. Шпанија је препознала мој десетогодишњи рад тамо. Захвалан сам Барселони, Реал Мадриду, Басконији и Уникахи, поготово људима из Малаге. Верујем да сам тамо поставио темеље каснијих успеха Серђа Скариола у клубу. Лично не волим овакве награде. Понекад се исте мешају са политиком. Али, Шпанија је прва земља која ме је наградила и то потврђује да је време тамо било лепо, казао је још Маљковић.

 

Спортал

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести