Николић поново у Партизану: Вратио сам се у прелеп клуб

БЕОГРАД: Словеначки кошаркаш Алексеј Николић, после позјамице у италијанском Тревизу, вратио се у београдски Партизан.
Aleksej Nikolic/Igokea/Nenad Vuruna
Фото: Игокеа/Ненад Вуруна

Николић, који с црно-белима има уговор до краја сезоне 2021/22, одрадио је тренинг са новом-старом екипом у хали спортова "Ранко Жеравица".

Осећам се одлично. Вратио сам се у овај прелеп клуб и за мене је ово нешто посебно. Лепо је видети стара лица са којима сам сарађивао, а и ови момци са којима се упознајем и тренер... Лепо је, добра и радна атмосфера, рекао је Николић за ТВ Партизан.

Како каже, задовољан је сезоном коју је имао у италијанском клубу, са просеком од 10,8 поена, 4,8 асистенција и 3,7 скокова.

Имао сам добру сезону. Оно што сам тражио, то сам и добио, а то су неки минути који су ми били потребни на терену. Мислим да сам их добро искористио. Има ту још простора за напредак и о томе и размишљам. Било је битно да стекнем самопоуздање на тим утакмицама, то ми је успевало. Надам се да ћу то да наставим и овде, рекао је Николић, који је објаснио из којих разлога је морао на операцију.

Морао сам да оперишем кук, јер је дошло до проблема са којима више нисам могао нормално да функционишем на терену. Некако смо то држали под контролом прошле сезоне, али како је одмицало време, било је све горе и горе. Тако да је интервенција била неопходна. Рехабилитација је била одлична, без већих проблема, рекао је словеначки плејмејкер.

Николић истиче да има још неколико ствари да одради како би био спреман 100 одсто.

Имао сам разговоре с кондиционим тренером Владаном Радоњићем, с тренером Сашом Филиповским исто, и имамо оквирни план како ћемо да радимо ових дана. Полако ћу се уводити на терен и што пре да се уиграм, рекао је Николић.

Једно од питања за Николића било је и као он гледа на Сашу Филиповског, који је недавно преузео клупу црно-белих.

Атмосфера је радна, а он је познат по томе. Лично се баш не знамо, али из кошаркашких прича знам како размишља и какав начин рада има. Мислим да овај тим јесте за њега, делује да су се играчи навикли на њега, осети се нека промена у игри. Мислим да иде као бољим резултатима. Само треба да се ради, да се спрема што боље. Оно што је под нашом контролом треба да одрадимо, па ће остало доћи, објаснио је Николић.

Испричао је и како су изгледали тренинзи у Словенији с кошаркашем Даласа Луком Дончићем.

Лука је био код куће и требало је да се прикључи некоме, јер не воли да ради сам. Било је много забавно и лепо да радим са њим. Он је и међу топ пет сада у НБА лиги, добро је видети како ради неке ствари, како размишља. Било је много такмичарских тренинга, тај такмичарски дух је код њега нон стоп на максимуму. То је занимљиво. Баш је било лепо, а мислим да се сад већ вратио у назад у САД, јер треба да се прикључи тиму. Спреман је да опет покаже шта може, закључио је Николић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести