Обрадовић: Честитао сам играчима на полувремену

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић истакао је вечерас да је већ на полувремену четврте утакмице финала АБА лиге против Црвене звезде (112:84) честитао својим играчима на одличној игри.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Честитам играчима на одличној утакмици. У наредних пар дана морамо да скупимо жеље и морала да одиграмо и ту пету утакмицу на овом нивоу. Играчима сам честтитао већ на полувремену. Рекао сам им да су играли изванредно, паметно у нападу. То је био проблем у одта утакмица ове сезоне. Надам се да ћемо и у петој утакмици имати добар проток лопте у нападу, рекао је Обрадовић после утакмице медијима у хали "Александар НИколић".

Најтрофејнији европски тренер изразио је наду да ће се после пете и одлучујуће утакмице причати искључиво о спорту.

Утакмица ће бити напорна, то је ствар воље, жеље и хтења. Надам се да чемо после финалне утакмице сви причати само о кошарци, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је осудио гест свог кошаркаша Уроша Трифуновића који је дошао у сукоб са тренером Црвене звезде Дејаном Радоњићем.

Трифуновић је страшно погрешио. После утакмице сам се извинио Радоњичу, а после сам рекао и Трифуновићу и капитену Загорцу да се извине Дејану Радоњићу. Нема никаквог оправдања за то што је урадио, изјавио је Обрадовић.

Тренер црно-белих истакао је да ће његов тим морати да понови овакву партију уколико жели да освоји регионално такмичење и тријумфује у "мајсторици".

Моји играчи су одиграли око 80 овако великих утакмица, а играчи Звезде око 200. Да бисмо имали шансе, морамо да играмо на оваквом нивоу. Немам дилему да ће Црвена звезда играти другачије него вечерас, рекао је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести