Обрадовић и Лазић: Да оставимо проблеме по страни

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је екипа мора да заборави све проблеме и да против Зенита мора да одигра дисциплиновано ако жели добар резултат.
1
Фото: Tanjug/Craig Lašig

Меч 16. кола Евролиге између Зеника и Звезде игра се сутра од 18 сати у "Сибур Арени" у Санкт Петербург.

Црвено-бели због случаја појаве корона вриуса нису играли у недељу меч АБА лиге против Цедевита Олимпије, а након данашњих нових тестирања и лабораторијске анализе утврђено да је само један играч заражен и након тога кренули су пут Русије.

"Зенит је врло искусна екипа, свакако формирана да се бори за пласман у ТОП 8. Већ су показали да могу свакога да победе у Евролиги, кључни играч је Кевин Пенгос, али игра зависи од много играча уз одличан баланс унутрашње и спољне линије. Имају одличне шутере у Берону, Холинсу и КЦ Риверсу, добре скакаче и високе играче у Томасу, Гудаитису. Уз све што нам се догађа и догађало претходних дана, верујем да можемо чврстом и дисциплинованом игром на обе стране терена да одиграмо добру утакмицу", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Капитен Бранко Лазић каже да ће тим покушати изненадне проблеме да остави по страни колико год је то могуће.

"Нисмо тренирали у недељу, а спремали смо се за утакмицу АБА лиге. До утакмице у Русији практично ћемо имати само тај један лакши тренинг, а чека нас екипа која је ове сезоне показала да са правом може да се нада високом пласману. Већину играча добро познајемо, Берона и Риверса најбоље, али све су то играчи који имају већ доста евролигашких сезона у ногама и велики квалитет. Нема превише великих речи у најави ове утакмице, морамо да се „скупимо“ одиграмо према договору и борбено, и верујем да добар меч може да нам пружи прилику да се боримо за бодове", рекао је Лазић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести