Обрадовић: Олимпијакос има најбољи плејмејкерски тандем у Евролиги

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Црвене звезде Саша Обрадовић изјавио је да његов тим мора да одигра добру утакмицу ако желе победу против Олимпијакоса у 13. колу Евролиге.
sasa obradovic
Фото: Youtube Printscreen

Београдски црвено-бели сутра од 19 сати дочекују екипу из Пиреја у хали "Александар Николић“.

Обрадовић неће моћи да рачуна на Ленгстона Хола због обновљене повреде препоне, док је Тејлор Рочести завршио свој двомесечни уговор.

"Без обзира на чињеницу да играју најмањи број утакмица од свих екипа у Евролиги, кошаркаши Олимпијакоса имају огромно искуство, имају претње на свим позицијама, одличне играче, и рекао бих, најбољи плејмејкерски тандем можда и у целој лиги, у виду Слукаса и Спанулиса који су годинама важни у европској кошарци. Одлични „физикалци“ на позицијама високих играча, који уз то и одлично трче, позиционирају и одлично скачу. То је нешто на шта морамо да обратимо такође пажњу како би победили у тој утакмици", рекао је Обрадовић за клупски сајт.

Он је навео и да Олимпијакос не изгледа исто у односу на пре три четири недеље, када су имали проблема са короном и повредама неких играча.

"Сада изгледају другачије. Сви су ту и вратили су се на одличан начин овом победом у Барселони. Мораћемо да одиграмо добру утакмицу како би дошли до бодова“ рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Огњен Добрић истиче да их очекује врло неугодан противник који уз то стиже у добром расположењу након велике победе у Барселони.

"Врло искусна екипа која има довољно времена да се припрема за једино такмичење, а то је Евролига, јер немају никаквих обавеза у домаћем шампионату. Вратили су Слукаса, ове сезоне одлично играју Мек Кисик и Мартин кога добро познајемо из прошле сезоне, као и Чарлс Џенкинс, Везенков је такође одличан ове сезоне. Наравно, никада не треба заборавити Спанулиса и Принтезиса, сјајне играче и људе који су лична карта Олимпијакоса и свих њихових највећих успеха. Међутим, ми морамо да гледамо само себе. Морамо да пронађемо наш ритам, да одиграмо добру утакмицу и дођемо до победе. Неће бити лако, али желимо да се вратимо нашој игри која нас је красила у претходном периоду и доносила нам победе у оваквим мечевима“, рекао је Добрић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести