Обрадовић: Покреће ме чињеница да и даље морам да учим

БЕОГРАД: Легендарни српски кошаркашки тренер Жељко Обрадовић рекао је да га покреће чињеница да и даље мора да учи, без обзира што иза себе има богато искуство.
obradovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Goll, arhiva

Обрадовић је са девет титула у Евролиги, међу којима је и једна са Партизаном, најтрофејнији европски тренер у историји, али увек стреми ка напредовању.

"Оно што мене покреће је чињеница да ја и даље морам да учим. Кад успоредим себе данас и себе кад сам био тренер Партизана и освојио наслов Европе, то је небо и земља", рекао је Обрадовић у емисији "Лавовске приче".

Тренер турског Фенербахчеа истакао је да сам себи највећи критичар.

"Највечи сам критицар самог себе и када нешто не иде како треба, преиспитујем своје потезе. Да знам да не знам, то је оно што је мени најважније", рекао је Обрадовић.

Он је објаснио и зашто је Србија кошаркашка нација и колико су узори важани за сваког спортисту.

"Млади играчи испред себе су увек имали неке врхунске асове и увек је најлакше кад имаш пример да ископираш и да размишљас ја бих једног дана жело то или мало више. То је чела суштина зашто ми имамо кошаркаску традицију, као и у осталим спортовима, у ватерполу на пример. Најважније је то да клинци имају узор, да могу да гледају и маштају да једног дана буду као тај неко. То сам ја радио у своје време", истакао је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести