Обрадовић: Припреме најважније; Савић: Тежак жреб

БЕОГРАД: „Мислим да је најважније од свега да ми оформимо екипу и кренемо са припремама на време”, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић после жреба за Еврокуп.
zeljko obradovic
Фото: Youtube Printscreen/Željko Obradović

Црно-бели ће играти у А групи са екипама Хувентуда, Локомотиве Кубањ, Андоре, Лијеткабилиса, Трента, Булоња, Метрополитана, Турк Телекома, Хамбурга и Вроцлава.

"Надамо се да ће сви играчи бити здрави и спремни за све напоре који нас чекају ове године. Мислим да је изузетно важно какве ћемо припреме обавити зато што систем такмичења изискује да практично од прве утакмице будемо спремни и играмо на највишем могућем нивоу", изјавио је Обрадовић за клупски сајт.

Тимови из Еврокупа и АБА лиге заслужују сваки респект са наше стране, тако ћемо се понашати, сваком противнику ћемо прилазити на исти начин, са поштовањем, али увек свесни онога што су циљеви које смо поставили испред нас, додао је Обрадовић.

"Треба да сачекамо да оформимо екипу и да се усредсредимо на оно што је најважније, а то је рад на терену", поручио је Обрадовић.

Спортски директор Зоран Савић оценио је да је жреб веома тежак.

"Две групе су веома сличне, а најважнија ствар је да се изборимо за једно од прва два места у групи и на тај начин обезбедимо предност домаћег терена у елиминационој фази која се игра на само једну утакмицу. Веома је тешко јер морате бити потпуно спремни од првог меча групне фазе, након чега се у фебруару и марту улази у фазу када свака утакмица значи опстанак или нестанак из такмичења“, истакао је Савић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести